Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Triple Crown braam wint terrein

In de Verenigde Staten hebben Marion-bramen lang de titel "de koning onder de bramen" gedragen. De Triple Crown braam is echter een geduchte concurrent aan het worden. Deze cultivar werd ontwikkeld door een veredelingsprogramma van het USDA in Beltsville, Maryland, en geïntroduceerd in 1996 vanwege zijn drie opvallende eigenschappen: superieure smaak, winterhardheid en grote opbrengst.

De Triple Crown is een doornloze, ziekteresistente plant die grote, smaakvolle bessen produceert en zich daarmee onderscheidt van de gewone Rubus fruticosus en de Marion-variëteit. Terwijl de Marion bessen de teelt domineren in Oregon, het hart van de Amerikaanse bramenteelt, en Mexicaanse telers de voorkeur geven aan de Tupy cultivar voor import, worden Triple Crown bramen steeds meer geprefereerd door tuinders in de Verenigde Staten, wat duidt op een stijgende populariteit van deze variëteit.

Bron: tastingtable.com

Publicatiedatum: