Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morrisons: Klanten krijgen gratis portie fruit bij ontbijt

VK: Ocado stijgt nadat shoppers weer meer online gaan uitgeven
De aandelen van Ocado Group Plc stegen nadat de leverancier van robotmagazijnen zijn verliezen verkleinde, zelfs na vertragingen bij enkele belangrijke klanten. Het Britse bedrijf halveerde zijn verlies voor belastingen over de eerste helft van het jaar bijna tot £154 mln (€183,3 mln), een beter resultaat dan analisten hadden verwacht, en zei dat de kasstroom verbetert. De aandelen van Ocado stegen bijna 20% in de vroege handel in Londen, nadat ze dit jaar al de helft van hun waarde hadden verloren.
Bron: bnnbloomberg.ca

VK: Morrisons geeft deze zomer gratis eten weg aan gezinnen in 398 winkels
De supermarktketen is een samenwerking aangegaan met Kellogg's om ontbijtclubs te lanceren in al zijn 398 cafés en zal de komende drie weken gratis kommen ontbijtgranen weggeven aan gezinnen. Daarnaast kunnen klanten een gratis portie fruit krijgen bij hun ontbijt en kunnen ze kiezen uit bananen, appelen, peren of sinaasappels.
Bron: mirror.co.uk

Lidl, Ahold Delhaize lopen voorop als het gaat om eiwittransitie
Lidl en Ahold Delhaize doen het beter dan andere Europese retailers als het gaat om de overgang naar een milieuvriendelijker eiwitaanbod met minder uitstoot, zo blijkt uit een nieuwe studie van Madre Brava.
Bron: esmmagazine.com

Studenac maakt internationale expansiestrategie waar met overname Sloveense retailer Kea
Studenac, de snelst groeiende food retailer in Kroatië op basis van het aantal winkels, heeft ingestemd met de overname van het Sloveense Kea. Het bedrijf breidt uit naar het buitenland om nieuwe groeikansen te creëren na zijn thuismarkt te hebben verstoord en zijn activiteiten te hebben verdrievoudigd onder het eigendom van private equity fonds Enterprise Investors. De overname van Kea, dat 31 winkels heeft, moet nog worden goedgekeurd door de Sloveense mededingingsautoriteiten. Met een sterke aanwezigheid in en rond Maribor, de op een na grootste stad van Slovenië, en een gemiddelde winkelgrootte van 250 vierkante meter, had Kea vorig jaar een omzet van bijna €50 miljoen.
Bron: studenac.hr

VK: Aldi lanceert hash brown friet voor slechts £2,79
Voor degenen die op zoek zijn naar een optie die perfect is voor ontbijt, lunch, diner en als snack, voorziet Aldi het winkelend publiek van zijn gloednieuwe Four Seasons Hash Brown Fries (£ 2,79, 550g). Aldi is momenteel de enige supermarkt in het VK die voor de zomer hash brown frietjes op voorraad heeft.
Bron: aldipresscentre.nl

Inflatie retailprijzen in VK bereikt laagste niveau in drie jaar
De inflatie van de retailprijzen in het VK daalde tot 1,6% in de vier weken tot 7 juli, het laagste niveau sinds september 2021, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar.
Bron: esmmagazine.com

Spanje: Mercadona trekt €150 mln uit om de prijzen van zijn producten opnieuw te verlagen
Mercadona, het fysieke supermarkt- en online verkoopbedrijf, heeft opnieuw de prijzen in zijn assortiment verlaagd, waardoor het totale aantal producten dat in 2024 is verlaagd op 1.000 komt.
Bron: info.mercadona.es

Iceland geeft gratis €100 weg aan supermarktkopers in nieuwe regeling voor kosten van levensonderhoud
De regeling houdt in dat de supermarkt elke dag £100 weggeeft aan iemand die geld heeft uitgegeven in een van de Iceland of Food Warehouse-winkels - en tot nu toe is er al meer dan £1.000 uitgekeerd aan shoppers.
Bron: mirror.co.uk

Calabrees, een fruitige, rokerige smaak uit Zuid-Italië
De omschrijving "Calabrees" op een restaurantmenu duidt meestal op een Calabrese chili, een soort rode chili uit de regio Calabrië in het zuiden van Italië - de teen van de grote Italiaanse laars zoals die op een kaart te zien is. Volgens marktonderzoeksbureau Datassential heeft 17% van de Amerikaanse bevolking wel eens voedsel met de Calabrese smaak geprobeerd en is het vooral bekend onder vegetarische/veganistische consumenten, Gen Z en Aziatische consumenten.
Bron: restaurant-hospitality.com

Publicatiedatum: