Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Italiaanse biologische druiven komt op gang

Hoewel de export van Italiaanse biologische druiven naar Europese landen tot nu toe enigszins teleurstellend is, wordt er dezer dagen beterschap verwacht.

"Zoals gebruikelijk begint de vraag vanuit Europa pas rond week 29 aan te trekken. Dit jaar zijn we echter al in week 27 begonnen met wat export, precies omdat de oogst twee weken eerder dan gebruikelijk van start is gegaan. Maar de groothandelaren en supermarktketens waren daar nog niet volledig op voorbereid. Er liggen namelijk grote hoeveelheden van verschillende soorten zomerfruit in het schap, van watermeloenen tot steenfruit."

"We maakten ons toch wat zorgen om de trage afzet en de lagere prijzen van het product van overzeese gebieden dat nog op de markt was", stelt Marilena Daugenti Tarulli, verkoopmanager bij OP Tarulli, dat met een areaal van 400 hectare de grootste teler van biologische druiven in Europa is. "Tot nu toe hebben we niet die typische buzz van het begin van het seizoen gezien, misschien ook omdat de klanten in het licht van wat er begin vorig seizoen was gebeurd verkozen nog even de kat uit de boom te kijken. Vorig jaar konden klanten in het buitenland vanwege schimmeldruk namelijk niet voldoende hoeveelheden uit Apulië krijgen. Dit jaar kwam bovendien ook Spanje vervroegd op de markt door het milde weer, wat tot enige verwarring leidde bij de kopers." (Foto rechts: Sweet Sapphire™ druiven)

Met meer dan 40 variëteiten is de rassencatalogus van OP Tarulli behoorlijk uitgebreid. "In de provincie Bari oogsten we momenteel naast traditionele druivenrassen zoals Victoria, Palieri en Black Magic ook pitloze rassen zoals Prime, Millennium, Starlight en Arra 30. Daarna volgen nog Torch, Summer Royal en Candy Snaps. In Oostenrijk, Duitsland en Denemarken noteren we de beste verkoopresultaten. De Zwitserse markt blijft evenwel traag. In Oostenrijk en Denemarken hebben we leveringsprogramma's tot november voor verpakkingen van 250 tot 750 gram."

Voor meer informatie:
O.P. Ortofrutticoli Gruppo Tarulli Soc. Cons. a r.l.
Viale G. Saponaro Sindaco
70016 Noicattaro (BA) – Italië
Tel: +39 (0)80 478 37 61
[email protected]
gruppotarulliop.it

Publicatiedatum: