Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaans vijgenseizoen van start met kleine maten

Het vijgenseizoen in Elche is ondertussen weer opgestart. Er zullen iets minder kilo's worden geoogst dan gebruikelijk. Dat komt omdat de maatvoering door de hitte en de droogte niet helemaal op peil is.

"We hebben vertrouwen in een goed vijgenseizoen. Het moet ons het gecompliceerde granaatappelseizoen doen vergeten, alsook het korte blauwe vijgenseizoen in juni, toen de oogst was teruggevallen op de helft van het productiepotentieel door een slechte bloei", zegt Susi Bonet van Cambayas.

"De vijgenoogst zal groter zijn dan die van de blauwe vijgen in juni. Toch zullen we ongeveer 10% minder kilo's plukken dan vorig jaar door het overwicht aan kleine maten", legt ze uit. "We zijn het vroegste teeltgebied in Spanje, later volgen nog Extremadura en Lleida. Ook enkele andere landen in het Middellandse Zeegebied hebben vijgenteelt, onder meer Turkije. We zullen vijgen beschikbaar hebben tot eind augustus."

Cambayas zet de helft van zijn vijgenoogst af op de Spaanse markt. De grootste klanten zijn de supermarktketens. Een deel van de vijgen wordt geƫxporteerd naar onder andere Frankrijk en Nederland. "Lange reizen zijn evenwel niet mogelijk voor een delicaat product als vijgen", besluit Susi Bonet.

Voor meer informatie:
Susi Bonet
Cambayas Coop
Tel: +34 966637588 (Spanje)
[email protected]
www.cambayas.com

Publicatiedatum: