Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrollanos (Spanje)

"Voor de watermeloenen is het nog even wachten tot de vraag aantrekt"

Deze week is de oogst van watermeloenen van start gegaan in de Spaanse regio Castilla-La Mancha, waar het areaal met ongeveer 15% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. "Vorige week werden er al wat volumes geoogst, maar pas sinds maandag zijn we volop bezig en over 10 dagen zullen we dan ook de eerste meloenen oogsten", zegt Raúl Arroyo van Agrollanos.

"De kwaliteit is erg goed, ik zou zelfs zeggen de beste van de afgelopen jaren. Ook de maatvoering is uitstekend, we oogsten grote ballen. Toch is er een probleem, want er is geen animo op de markt, noch in Spanje noch in de rest van Europa. En we weten eigenlijk niet goed waarom."

"Het prijsniveau kan niet de reden zijn. Het komt ook niet door slecht weer, want het is warm. Het zal wel aan een combinatie van verschillende factoren liggen, in de eerste plaats het feit dat er op dit moment vrij veel ander fruit op de markt is."

"Andere jaren was er bijvoorbeeld minder steenfruit beschikbaar door nachtvorst in de lente. Dit jaar is de oogst van dit fruit evenwel normaal."

"Een tweede reden kan zijn dat andere landen zoals Griekenland hun watermeloenteelt hebben opgeschaald. Veel fruit wordt tegen zeer lage prijzen naar verschillende Europese landen verzonden."

"Maar goed, het seizoen is nog maar net begonnen. We hopen nu dat de markt begint op te leven met de verbetering van het weer in de rest van Europa. De kwaliteit van het fruit is alvast uitstekend."

"Agrollanos richt zich zoals altijd op watermeloenen en Piel de Sapo meloenen. Dit type meloen is de meest gevraagde op de markt en biedt ook de grootste winstmarges. Naast GlobalGAP en GRASP hebben we dit jaar ook het BRC-certificaat behaald, een van de hoogste kwaliteitscertificaten. Het moet ons toelaten om de meest veeleisende supermarkten en klanten in heel Europa te kunnen bereiken."

"We zijn het seizoen met veel enthousiasme begonnen, zowel met dit nieuws als met de uitstekende kwaliteit van het fruit. Nu is het nog even wachten tot ook de vraag aantrekt."

Voor meer informatie:
SAT Agrollanos
C/ Luis Mingo s/n
13220 Los Llanos del C.
Ciudad Real (Spanje)
Tel: +34 926 644 188
[email protected]
www.satagrollanos.com

Publicatiedatum: