Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelsmarkt Frankfurt:

"Paksoi is nog steeds trendy, maar de hype is niet meer zo uitgesproken"

Passend bij het seizoen biedt de groothandelsmarkt in Frankfurt momenteel voornamelijk lokaal geteelde kruiden en groenten aan. "In de winter halen we het grootste deel van onze kruiden uit Spanje en Italië, omdat er vanaf december maar weinig producten van Duitse bodem beschikbaar zijn. Vanaf maart tot april neemt het regionale aanbod geleidelijk weer toe. Dit jaar verliep de overgang tussen seizoenen soepel en waren er geen tekorten in de aanvoer tijdens de winter of zomer," meldt de standmanager van Özdemir.


Duitse paksoi en bieslook op de stand van Özdemir

Terwijl de prijzen van sommige fruitsoorten de afgelopen maanden tot recordhoogte zijn gestegen, zijn de prijsstijgingen in de categorie kruiden en vollegrondsgroenten beperkt gebleven, vervolgt het bedrijf. "In het fruitsegment merken we dat sommige klanten bepaalde artikelen bewust vermijden, wat niet alleen te wijten is aan de scherpe prijsstijgingen, maar ook aan het koude en natte weer. In het groentensegment voelen we de effecten van het weer minder in de afzet." Door de inflatie liggen de prijzen tot 30 procent hoger dan het langetermijngemiddelde.


De stand van Özdemir in de centrale markthal van de groothandelsmarkt in Frankfurt

De groothandel Özdemir rekent vooral cateraars, supermarkten en wekelijkse markthandelaren tot zijn klanten. Groenten en kruiden zijn goed voor ongeveer 70 procent van de totale verkoop. Naast verschillende gesneden kruiden is paksoi nu ook een integraal onderdeel van het assortiment dat het hele jaar door verkrijgbaar is. "Net als bij onze kruiden betrekken we paksoi voornamelijk uit Italië in de winter en uit regionale teelt in de zomer. De van oorsprong Aziatische bladgroente blijft aan populariteit winnen, hoewel de hype naar mijn mening niet meer zo uitgesproken is als een paar jaar geleden," besluit de manager.

Voor meer informatie:
Özdemir Obst und Gemüse
Groothandelsmarkt Frankfurt
Tel: +49 69 43058279
[email protected]

Publicatiedatum: