Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handmatige verwerking van premium abrikozen

Om ready-to-eat abrikozen aan te kunnen bieden is een zorgvuldige handmatige verwerking vereist. Ook het Italiaanse Domenico Laghi voorziet zijn klanten in heel Europa van een 'kant-en-klaar' product. "We zijn 10 dagen voor op schema", zegt eigenares Jenny Ghiddi. "In Romagna zijn we volop aan het oogsten. We zullen nog minstens 20-25 dagen abrikozen hebben en nog enkele weken perziken en nectarines."

Het team van Domenico Laghi

De houdbaarheid van een product dat met de hand is verwerkt, is veel langer dan die van mechanisch getransporteerd fruit. Ondanks de hogere rijpheidsgraad kan het steenfruit zonder problemen geëxporteerd worden.

Jenny Ghiddi

Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk zijn enkele van de landen waarnaar Domenico Laghi het steenfruit exporteert. "We hebben veel contacten in Zwitserland. Er zijn gebieden waar klanten alleen fruit van topkwaliteit willen en deze lijn van ons voldoet aan hun normen", zegt verkoopmanager Mirco Zoffoli. "Gemiddeld ontbreekt er één maat per jaar, voor perziken en nectarines is het dit jaar maat A. Sommige buitenlandse markten vragen nog steeds om maten B en C voor de punnets, maar in Italië zijn de grotere maten populair."

Nectarines in een karton

"De afzet van perziken en nectarines verloopt tegen normale prijzen", zegt Zoffoli. "Onze afzet stokt nooit, want klanten hebben de garantie van kwaliteit en ook aan de 'last minute' bestellingen van de retail kunnen we altijd voldoen."

De prima organisatie bij Domenico Laghi is ook mogelijk dankzij een hechte groep medewerkers. Bij het bedrijf werkt al vele jaren hetzelfde personeel, waardoor er een klimaat van wederzijds vertrouwen en harmonie is.

Voor meer informatie:
Domenico Laghi Sas
Jenny Ghiddi
Via Cà Mattioli, 2
47122 Forlì FC – Italië
Tel: +39 (0)543 722349
[email protected]

Publicatiedatum: