Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coöperatie El Grupo trapt zomergroenteseizoen af

Jaarrond vruchtgroenten in Zuid-Spanje door teelt in het binnenland

Het zomergroenteseizoen is weer begonnen in het binnenland van de Zuid-Spaanse provincie Granada. Tot in november zullen er groenten worden geoogst, ook door de coöperatie El Grupo S.C.A., die een areaal van 90 hectare heeft, verdeeld over de gemeenten Játar, Jayena, Zafarraya en Zújar.

"Na de teelt in de herfst, winter en lente in de kassen aan de kust, zowel in de provincie Granada als in Málaga, stappen we in de zomer over op teelt in het binnenland. Aan de kust is het in de zomer te warm en zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht te klein", zegt José Correa, hoofd van de technische afdeling van El Grupo.

"We zijn al ruim 20 jaar actief en de telers in het binnenland van Granada zijn er de afgelopen jaren mooi in geslaagd om kwaliteitsvolle producten op de markt te brengen."

"Bovendien hebben we dit jaar geen problemen gehad in de teelt. Buiten telen brengt immers risico's met zich mee, want de gewassen zijn meer blootgesteld aan hitte, storm en zelfs kou. Zo sneeuwde het vorig jaar nog in april, toen de gewassen net ingezaaid waren", vertelt José. "Met de gematigde temperaturen van dit jaar verwachten we stabiliteit in de oogst van al onze producten."

El Grupo richt zich in de zomer op de teelt van puntpaprika's en Padrón paprika's, komkommers, groene en witte courgettes en sperziebonen. "Maar ons belangrijkste product is tomaat. We telen cherrytomaten en rode en zwarte cherrypruimtomaten, die we zowel op de binnen- als buitenlandse markt afzetten."

"Het binnenland van Granada is niet alleen voor ons heel belangrijk, maar ook voor de vele coöperaties en veilingen in de regio, omdat het ons in staat stelt om jaarrond vruchtgroenten van een hoge kwaliteit op de markt te brengen, iets waar steeds meer klanten om vragen", benadrukt José. "Ons areaal breidt elk jaar verder uit, zowel aan de kust als in het binnenland van de provincie Granada."

Voor meer informatie:
Grupo S.C.A.
Rambla de Hileros, s/n
18740 Castell de Ferro (Granada) – Spanje
[email protected]
https://elgrupo-sca.com

Publicatiedatum: