Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandel Josef Stapf uit Frankfurt op koers voor uitbreiding

"Dankzij laatste bedrijfsovernames is afzetgebied uitgebreid"

Josef Stapf Großmarkt GmbH is al vele jaren een van de grote marktbedrijven op de groothandelsmarkt van Frankfurt en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot dé plek voor groenten en fruit van heinde en verre. Met de overname van Früchte Stern GmbH een paar jaar geleden, heeft het groeiende bedrijf nu twee verkoopstands in de centrale markthal van het lokale AGF-centrum. Onlangs zijn ook de twee bedrijfsovernames van Uhlemann GmbH in Rosbach en Rogge Obst und Gemüse GmbH op de groothandelsmarkt van Mainz succesvol afgerond, vertelt het management.

Klik hier voor de complete fotoreportage van de groothandelsmarkt van Frankfurt.


Het team van Josef Stapf Großmarkt GmbH. Van links naar rechts: Uwe Sakowski (Managing Director), Christopher Römer (Inkoop en Verkoop Groothandelsmarkt), Miguel Chavero (Managing Director) en Denis Piper (Managing Director van Uhlemann).

Sterke vraag naar exoten en weersgerelateerde kwaliteitsverliezen kenmerken het Duitse kersenseizoen
Josef Stapf Großmarkt GmbH is al vele jaren een gespecialiseerde leverancier van exoten uit de hele wereld. "Ons exotenassortiment omvat bijvoorbeeld rode en gele pitahaya en granadilla. Beide producten betrekken we de hele winter door, voornamelijk uit Colombia. Interessant is dat we, ondanks de inflatie, een grote vraag naar deze ongewone exotische vruchten hebben opgemerkt. We konden deze vruchten zelfs per pallet verkopen in plaats van per krat zoals in andere jaren," zegt koper en verkoper Christopher Römer.


Het kersenseizoen in Ockstadt loopt nu ten einde.

Op dit moment domineren zoete kersen en steenfruit het beeld op de groothandelsmarkt en dus ook bij de stand van Josef Stapf GmbH. "Een seizoenshoogtepunt in ons assortiment zijn de 'Ockstädter Kirschen' uit de regionale openluchtteelt, maar door het gebrek aan zon gaat de kwaliteit van de producten in sommige gevallen aanzienlijk achteruit. Door de overvloedige regenval zijn veel kersen gebarsten, wat ook zal leiden tot een voortijdig einde van het seizoen. Ik schat dat de eerste fruitteeltbedrijven zich al in week 29 uit de markt zullen terugtrekken." In het geval van Spaans steenfruit, dat momenteel ook wordt aangeboden, waren de hoeveelheden en de kwaliteit van de eerste helft van het seizoen prima, vervolgt Römer.

Toename inkoopvolume
Ondertussen werden in de eerste helft van het jaar ook twee bedrijfsovernames afgerond. Ten eerste werd op 1 januari 2014 de overname van Uhlemann in Rosbach afgerond, drie maanden later gevolgd door de officiële overname van Gastrogroßhandel Rogge GmbH, gevestigd aan de groothandelsmarkt in Mainz. "De laatste bedrijfsovernames hebben ons in staat gesteld om ons afzetgebied aanzienlijk uit te breiden", legt het tweehoofdige managementteam van Josef Stapf GmbH, bestaande uit Uwe Sakowski en Miquel Chavero, uit. "Bovendien stelt deze stap ons in staat om meer volume te verkopen, wat onvermijdelijk ook bijdraagt aan het hogere inkoopvolume. Dit laatste betekent weer dat we in veel gevallen de producten tegen lagere prijzen kunnen inkopen en uiteindelijk aanbieden. Daar profiteren uiteindelijk niet alleen wij van, maar ook de nieuw overgenomen bedrijven en hun klanten."

Toegang tot de retail
Rogge GmbH, het nieuwste zusterbedrijf van het groothandelsimperium, gevestigd in de groothandelsmarkthal in Mainz, is ook zeer tevreden met de nieuwe bedrijfsstructuur. "Als gevolg van de overname wordt een aanzienlijk deel van ons assortiment nu centraal ingekocht, waardoor we er ook enkele nieuwe leveranciers bij hebben gekregen met wie we voorheen geen contact hadden. Onze klantenkring, die voornamelijk bestaat uit regionale horecabedrijven, boerderijwinkels en weekmarkten in de regio Mainz, profiteert van de grotere verscheidenheid aan producten die we nu naast ons toch al ruime assortiment kunnen aanbieden."

De klanten van Rogge GmbH halen hun goederen nu nog voornamelijk lokaal op bij de groothandel in Mainz, maar daar komt verandering in. "We willen in de toekomst meer goederen leveren en streven er ook naar om onze afzetmarkt uit te breiden naar regionale retailers. Deze stap zal waarschijnlijk worden vergemakkelijkt door de overname en het bestaande netwerk van Josef Stapf GmbH. In dit opzicht verwachten we nu al bepaalde synergie-effecten."


Het productassortiment van Rogge Obst und Gemüse GmbH. Het bedrijf, dat gevestigd is in de groothandelsmarkthal van Mainz, verkoopt momenteel pruimen, kersen en een grote verscheidenheid aan bessen van regionale teelt. Op verzoek van de klant worden er ook champignons gesneden.

Meer informatie:
Uwe Sakowski
Josef Stapf Großmarkt GmbH
Groothandelsmarkt Frankfurt
Tel: +49 (0)69 400502200
[email protected]
www.josef-stapf.de
www.fruechte-stern.de

Rogge Obst und Gemüse GmbH
Groothandelsmarkt Mainz
Tel: +49 6131 590 51/52
[email protected]

Uhlemann GmbH
Bornweg 100
61191 Rosbach, Duitsland
Tel: +49 6003 934570
[email protected]
www.uhlemann-fruit.de

Publicatiedatum: