Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Quality Insights:

Bepaal de kwaliteit van je oogst met een eenvoudige foto

Rond de jaarwisseling heeft Optiflux Quality Insights gelanceerd. Dit is een mobiele app, die de teler, handelaar, sorteerder of keurder in staat stelt om met enkele foto's duizenden vruchten op te meten. Het bedrijf won hiermee de wedstrijd "Idee van 't Jaar 2023" van Vakblad Fruit. Het is een mobiele applicatie die toegankelijk is voor elke smartphone.

"Je kan de barcode van een palox scannen of een manuele identificatie invoeren en neemt vervolgens een foto. Op basis van beeldanalysetechnologie krijg je dan verdelingen van maat, kleur, percentage blos op appel en brons op peer", vertelt Niels Bessemans, CEO van Optiflux. Op deze manier krijg je vanaf de oogst een accuraat overzicht van je voorraad. De registratie van de kwaliteit gebeurt zo op een efficiënte, objectieve en waarheidsgetrouwe manier. De foto scant de bovenste laag en meet zo makkelijk 150 vruchten in één enkele foto.

Met de nieuwe toepassingen wordt zowel naar kleine als grote producenten gekeken. Daarom staat er ook voor de grotere klanten een alternatieve versie in de pijplijn. "Het gaat dan niet om de mobiele app, maar een vaste camera opstelling. Als men met de heftruck hieronder doorrijdt met drie kisten neemt hij automatisch foto's van de bovenste kist alvorens het de frigo in gaat. Dan heb je dus van 1 uit 3 kisten in een frigo een beeld met de technologie van Quality Insights. Zo krijg je van elke koelcel of perceel een sorteerrapport op maat-en kleur."

Deze vroegtijdige info over de sortering stelt de commerciële afdeling in staat om vraag en aanbod optimaal te matchen. Daarnaast is het waardevolle informatie om het sorteer- en verpak machine juist in te stellen met de juiste bemanning. Meerdere werknemers kunnen gelijktijdig foto's nemen en rapporten kunnen intern of extern met alle belanghebbenden eenvoudig gedeeld worden.

Deze data kan je vervolgens matchen met onze andere module Storage Insights – ons predictief kwaliteitsbeheerplatform - wat de kwaliteit in bewaring bijhoudt. Bij een vraag naar een bepaalde kwaliteit weet je met Quality Insights dat je deze hebt in een bepaalde frigo en met Storage Insights kun je zeggen: "Oké, ik heb er 5 van, maar welke kan ik het best eerst verkopen op basis van hun bewaarpotentieel". Alle data komt samen op één platform, waardoor je alle informatie bij de hand hebt om een optimale keuze te maken. Uiteindelijk willen we door de hele keten de mogelijkheid hebben om de optimale kwaliteit te garanderen met onze technologie", besluit Niels.

Op 30 juli om 19:00 houdt Optiflux een webinar ter demonstratie van de applicatie en bieden ze geïnteresseerden de kans om de tool gratis te testen. Registratie voor de webinar kan via hun website www.optiflux.world.

Publicatiedatum: