Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagde netwerkavond van BioFreshi Produce

"Eerste Noord-Hollandse bio-erwten zijn geoogst"

Vorige week vond de netwerkavond van BioFreshi Produce voor de bio-telers/omschakelaars in Noord-Holland plaats. Naast het delen van kennis en ervaring, is er een ronde gemaakt langs de conserven-/industriegewassen die speciaal voor BioFreshi Produce gezaaid zijn. "De binding tussen BioFreshi en de Noord-Hollandse telers is erg goed mede door dit soort avonden", vertelt Jacco van Houwelingen namens het in Breda gevestigde BioFreshi Produce.

Hij geeft aan dat de percelen in Noord-Holland er over het algemeen goed bij staan. "Er zijn wel wat plekjes met waterschade, maar over het algemeen een goed beeld. Doordat wij meerdere teeltgebieden hebben door Nederland is het risico ook gespreid. In Noord-Holland waren de weersomstandigheden de eerste helft van mei erg goed, waardoor wij hier mooi onze conservenerwten konden zaaien. Wij zijn begonnen met zaaien in de kop van Noord-Holland en zijn zo naar beneden gegaan. Hierdoor hebben wij met de oogst ook een mooie oogstvolgorde. De eerste Noord-Hollandse erwten hebben wij afgelopen dinsdag 16 juli geoogst."

Voor meer informatie:
Jacco van Houwelingen
BioFreshi Produce B.V.
Rithmeesterpark 14
4838 GZ Breda
076 5241587
[email protected]
www.biofreshi.com