Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommers en aardappelrozetjes voor wandelaars Nijmeegse Vierdaagse

De 45.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse wacht elke dag in ieder geval een gezonde en lekkere oppepper. In een gezamenlijke meereizende stand van Friesland Campina, Aviko en ZLTO en LTO Noord vind je voedzame agrarische producten.

Op dag één bemenst duo-voorzitter Johan van Doorn van LTO Noord Oost Betuwe samen met zo'n tien mede-agrariërs uit het gebied de kraam nabij Bemmel. "Dit is de enige dag dat LTO Noord-gebied wordt aangedaan, de andere dagen gaat het door de regio van ZLTO. Waar de actie eerst alleen daar gehouden werd, doen wij sinds vorig jaar ook mee, om de mooie producten in de landbouw te promoten."

Wandelaars kunnen nog extra energie opdoen met verschillende producten van de samenwerkende partners. Zo levert Friesland Campina 10.000 kwarkcupjes, Aviko 120 kilogram aardappelrozetjes en zijn er komkommers en 24.000 poffertjes geleverd voor de vier dagen.

De verbinding leggen met de burger
Op dag drie staat Martien Nillesen, regiobestuurder van LTO Noord regio Oost in Groesbeek, bij dezelfde kraam langs een andere route, door ZLTO-gebied. "Met zo'n initiatief leg je de verbinding met de burger; er zijn wandelaars die jaarlijks meelopen en precies weten waar de boerenstand staat."

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: