Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Canada

Oogstrobot oogst 60 asperges per minuut

In Tillsonburg (Canada) heeft een robotbedrijf een geautomatiseerde asperge-oogstmachine geïntroduceerd die tot 60 speren per minuut kan oogsten in vier rijen tegelijk. Volgens Steve Spanjers van HarvestCorp Technologies vermindert deze technologie de behoefte aan handarbeid van vier arbeiders naar slechts één. De operator is verantwoordelijk voor het toezicht op de machine, het verwisselen van de bakken en het verzamelen van gemiste speren, waarbij een aan de voorkant gemonteerde camera "95 procent" nauwkeurigheid biedt bij het detecteren van speren.

De machine maakt gebruik van GPS voor navigatie en kan worden ingesteld om speren van specifieke afmetingen te oogsten. Deze ontwikkeling werd onder de aandacht gebracht tijdens de derde jaarlijkse AgRobotics Demodag in Simcoe, waarbij de nadruk werd gelegd op het samengaan van innovatie en tuinbouw om uitdagingen in de sector op te lossen.

Kristen Obeid, medevoorzitter van de Ontario AgRobotics Working Group, merkte op dat het initiatief gericht is op het integreren van technologische vooruitgang in de land- en tuinbouw om problemen zoals een tekort aan arbeidskrachten aan te pakken. Het gebruik van dergelijke robots wordt gezien als een manier om de efficiëntie te verbeteren, arbeidskosten te verlagen en telers in staat te stellen hun tijd aan andere essentiële taken te besteden.

Bron: thespec.com

Publicatiedatum: