Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi uitgeroepen tot populairste supermarkt van Groot-Brittannië

VK: Werknemers Amazon wijzen vakbond nipt af in historische stemming
De GMB heeft haar historische poging om een vakbond te worden in het Amazon warehouse in Coventry nipt verloren. Ongeveer 49,5% van de werknemers stemde voor, terwijl 50,5% tegen stemde. De vakbond had een meerderheid nodig om voor te stemmen. Als de GMB had gewonnen, zou het de eerste keer zijn geweest dat Amazon een vakbond erkende in het VK.
Bron: bbc.com

Zweden: Axfood rapporteert 2,6% groei in retail in tweede kwartaal
Retailer Axfood heeft voor het tweede kwartaal van zijn boekjaar een stijging van de retailomzet met 2,6% j-o-j gerapporteerd tot 16,5 miljard Zweedse kronen (€1,4 mld). De netto-omzet over het kwartaal steeg met 1,2% tot SEK 21bln (€1,8 mld), terwijl de bedrijfswinst uitkwam op SEK 836mln (€72,6 mln), voegde het bedrijf eraan toe. De nettowinst voor het kwartaal bedroeg SEK 582 mln (€50,6 mln) en de winst per aandeel voor verwatering SEK 2,68.
Bron: esmmagazine.com

VK: Morrisons lanceert 'briljante' £15 Family Picnic Box om te helpen bij dagjes uit deze schoolvakantie
Morrisons heeft een Family Picnic Box gelanceerd en volgens shoppers is het 'een briljant idee voor de schoolvakanties'. In de doos: Fruitpakket - kies uit een zevenpak zoete sinaasappels, een vijfpak bananen of een zespak appelen.
Bron: manchestereveningnews.co.uk

Ierland: Applegreen transformeert verzorgingsgebied Midway
Applegreen, een van Ierlands grootste retailers op het gebied van horeca langs de weg, heeft na een investering van €3 mln zijn verzorgingsplaats Midway in Portlaoise, gelegen aan afrit 17 van de M7, heropend. De Applegreen at Midway biedt het beste van M&S Food, inclusief vers fruit en sla.
Bron: retailnews.ie

Franse consument voorstander van effectievere promotie van plantaardig voedsel
Franse consumenten zijn voorstander van een betere promotie van plantaardig voedsel, een betere zichtbaarheid in winkels en een betere traceerbaarheid van producten, zo blijkt uit de laatste Make.org raadpleging. Monoprix, Bonduelle en Céréal Bio, met de steun van 17 partnerstructuren, voerden de eerste burgerraadpleging uit van januari tot maart 2024 op het make.org platform.
Bron: esmmagazine.com

Bulgaarse Minimart krijgt nieuwe aandeelhouder
De Bulgaarse gemakswinkelketen Minimart heeft een investering gekregen van Trinity Capital, een lokaal bedrijf dat actief is in de farmaceutische sector, land- en tuinbouw en vastgoed. Trinity Capital heeft €5 mln geïnvesteerd voor een belang van 14,3% in BGC - de holding die de Minimart-keten beheert.
Bron: esmmagazine.com

Aldi uitgeroepen tot favoriete supermarkt van Groot-Brittannië
Aldi is uitgeroepen tot populairste supermarkt van het land, volgens nieuwe peilingen van YouGov voor de drie maanden tot juni 2024. De supermarkt heeft zijn leidende positie sinds juli 2023 weten te behouden en ligt voor op de traditionele concurrenten van de Grote Vier, maar ook op M&S en Lidl.
Bron: aldipresscentre.co.uk

Duitsland: Kunnen plattelandsgebieden profiteren van self-checkout?
De technologie voor zelfkassa's van Diebold Nixdorf verspreidt zich in Duitsland en de AI-technologie voor leeftijdsverificatie helpt een kleine winkel in het dorp Freckenfeld om zijn deuren open te houden. De dorpskruidenier in Freckenfeld sloot zijn deuren in mei 2023, maar werd onlangs heropend als Dorfladen Freckenfeld - Powered by EDEKA Paul met de installatie van twee self-checkout kassa's met leeftijdsherkenningstechnologie die de verkoop van sterke drank mogelijk maakt zonder dat er een caissière nodig is.
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum: