Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yummy Fresh (Spanje)

"Pompoenconsumptie is aan forse opmars bezig"

Spanje is rijk aan traditionele groenten en fruit, die lokaal zeer gewaardeerd worden, maar die buiten het seizoen moeilijk te vinden zijn. "Een van deze groenten is pompoen", zegt David Casanoves van Yummy Fresh. "In Valencia telen ze bijvoorbeeld flespompoenen, die het op de lokale markt goed doen door hun interne kwaliteit en suikergehalte. Het is evenwel niet de enige pompoen. Er zijn ook de Roteña pompoen in Sevilla en de Totanera pompoen in Murcia, die eigenlijk dezelfde pompoen is als de Marina di Chioggia uit de Italiaanse regio Veneto. In Baskenland is dan weer de Carruécano pompoen bekend."

"Yummy Fresh was oorspronkelijk een teler van zoete uien in Peru. Op een gegeven moment vroeg een van onze klanten ons of we ook pompoenen konden leveren buiten het Spaanse seizoen."

"De pompoenteelt was een kans om aan gewasrotatie te doen op de velden waar we al uien teelden en op dat moment, in 2007, was de pompoenmarkt in Spanje een markt die nog ontwikkeld moest worden, vooral in het laagseizoen. We hadden de kans om een lege markt te bedienen van februari tot juni met een product waarvan de consumptie duidelijk aan het groeien was."

"We leveren nu al 17 jaar Peruaanse pompoenen in Spanje. We zijn gespecialiseerd in de rassen Muscat, Carruécano, Delica en flespompoenen."

"We hebben gezien dat de markt de afgelopen jaren heel wat nieuwe variëteiten heeft gelanceerd, waarvan de meeste hybriden, maar tegelijkertijd verkleinen supermarkten steeds meer het assortiment en kiezen ze geleidelijk voor één variëteit, namelijk flespompoen."

"Veel ketens volgen deze lijn van assortimentvereenvoudiging, maar we zien dat er andere modellen mogelijk zijn, zoals in de Verenigde Staten waar het pompoenassortiment van een supermarkt uit vier of vijf verschillende soorten kan bestaan. Bovendien zien we dat een bepaald publiek de kwaliteit van bepaalde regionale producten waardeert. Het is niet mogelijk om alles te vereenvoudigen tot één referentie."

"Wij leveren aan zowel Spaanse als buitenlandse klanten hele pompoenen en voorgesneden product van Peruaanse oorsprong. Er zijn zelfs variëteiten waarvan we de vraag niet kunnen dekken."

"De afgelopen jaren is de pompoenconsumptie samen met die van zoete aardappelen fors gegroeid", geeft David aan. "Dat is vooral een gevolg van de populariteit van het voorgesneden product, zowel in de retail als in de verwerkende industrie."

"In de afgelopen jaren is er ook een groot aantal producten op basis van pompoen ontstaan, van ovengeroosterde pompoen tot innovaties zoals bijvoorbeeld pompoenlasagnevellen. Toch kan deze categorie zeker nog verder ontwikkeld worden en dus voorzien we dat de consumptie nog aanzienlijk zal toenemen in de toekomst."

Voor meer informatie:
Yummy Fresh
Av. de las Cortes Valencianas, 28 - 1ºB
46015 Valencia (Spanje)
Tel: +34 961 204 340
[email protected]
www.yummyfresh.es

Publicatiedatum: