Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge temperaturen veroorzaakten vroege oogst Egyptische druiven

Het Egyptische druivenseizoen was positief, zegt Said Zidan, vicevoorzitter van de Egyptische exporteur Eden for Export: "Het seizoen als geheel was een goed seizoen, ondanks de huidige wereldwijde uitdagingen. We zijn erin geslaagd om ten opzichte van het vorige seizoen vooruitgang te boeken op het gebied van hoeveelheden, het betreden van nieuwe markten en het uitbreiden van het klantenbestand in Europa, Engeland, het Verre Oosten, Afrika en de Golf, wat heeft geleid tot enige verbetering van het financiële rendement. Hoewel er enige bezorgdheid was over de efficiëntie van de internationale handel na de verstoring van het scheepsverkeer in de Rode Zee en de beslissing van veel rederijen om hun routes te wijzigen. De zaken gingen echter goed. Voor sommige bestemmingen stegen de verzendkosten en de transittijd, maar al met al ging het prima."

Het klimaat maakte het Egyptische druivenseizoen wel uitdagender, want de hoge temperaturen hadden een negatief effect, legt Zidan uit: "Tijdens de verschillende groeifasen van het druivengewas lagen de temperaturen door klimaatverandering boven normaal. Dit begon in oktober, nog voor de rustperiode. Door het gebrek aan benodigde koelte verliep de bloei na de rustperiode niet goed. De hoge temperaturen en vochtigheid creëerden bovendien gunstige omstandigheden voor plagen en insecten, wat schade aan de planten kan veroorzaken. Ook kan dit leiden tot kleinere en lichtere vruchten en een minder goed kleurverloop bij gekleurde druivenrassen. Onze ervaren ingenieurs en supervisors hebben echter hard gewerkt om de impact op het druivengewas te beperken door goede teeltpraktijken toe te passen op het gebied van irrigatie, bemesting, gewasbescherming en veldwerk."

Deze afwijkingen zorgden ervoor dat de druivenoogst eerder dan normaal begon. Zidan verklaart: "De hoge temperaturen versnelden de oogst, waardoor Egyptische druiven op de markt kwamen terwijl Indiase druiven nog beschikbaar waren. Dit was vanuit marketingperspectief niet gunstig aan het begin van het seizoen. De vraag naar druiven was echter goed, vooral naar witte druiven, waarvan de vraag het hele seizoen constant bleef. Dit was anders bij rode druiven, waarvan de vraag eerder dan normaal afnam. De vraag wordt beïnvloed door de hoeveelheid Egyptische druiven die al op de markten aanwezig zijn, vooral in Europa, en door de concurrentie van Spaanse druiven." "

Voor Eden is het plan om elk jaar zowel de teelt als de export van de druiven te verhogen. Volgens Zidan zijn ze dit jaar succesvol geweest in het bereiken van hun doel. "Het volume van de teelt en de export is met 30% gestegen ten opzichte van vorig jaar, aangezien Eden vorig seizoen 1.500 ton druiven heeft geëxporteerd. Dit seizoen werd er 1.950 ton druiven geëxporteerd. We zijn van plan om in het volgende seizoen 2.500 ton te halen, met als doel om in de komende vijf jaar 4.000 ton druiven te exporteren in één seizoen."

Op het gebied van investeringen deinst Eden niet terug. Zidan benadrukt dat het bedrijf een nieuw pakstation en koelopslag bouwt voor verschillende van hun producten. "We stoppen niet met investeren in druiven of andere gewassen. Daarom is ons plantgebied voor druiven uitgebreid en zijn er enkele nieuwe gewassen bijgekomen. We onderhandelen momenteel met een groep internationale veredelaars om een aantal nieuwe variëteiten witte, rode en zwarte pitloze druiven te verkrijgen. We bouwen ook het grootste pakstation en de grootste koelopslag voor druiven in Sadat City, waarvan ook enkele andere gewassen zullen profiteren, zoals citrus, zoete aardappelen en aardappelen."

Eden gaat in september ook naar Hongkong voor een tentoonstelling tijdens Asia Fruit Logistica. Zidan is enthousiast over het vooruitzicht om nieuwe mensen te ontmoeten: "Asia Fruit Logistica is een van de belangrijkste wereldwijde evenementen voor de groenten en fruit business, en zoals gewoonlijk ben ik er zeker van dat dit zeer nuttig zal zijn voor ons. Iedereen die ons wil ontmoeten, kan ons vinden in hal 5, stand 5Q59", besluit hij.

Voor meer informatie:
Said Zidan
Eden for Export
Tel: +20 100 0003007
[email protected]
www.edenagricultural.com

Publicatiedatum: