Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sam Agri

"Sterke vraag naar granaatappelpitten"

De markt voor granaatappelpitten groeit sterk, zegt GVK Naidu, managing director van het Indiase Sam Agri: "De toenemende vraag naar gezonde en gemakkelijke snackopties stimuleert de markt. Onze focus op kwaliteit en het hele jaar door leveringen maakt ons tot een betrouwbare leverancier in deze groeiende sector. Onze belangrijkste afzetmarkten zijn de Verenigde Staten, het Europese vasteland en Nieuw-Zeeland, waar de vraag naar hoogwaardige, veilige en traceerbare vers gesneden producten groot is. We willen ons bereik ook uitbreiden naar Aziatische markten zoals Singapore en Hong Kong, waar de vraag naar granaatappelpitten toeneemt."

De onverwachte stijging van de logistieke kosten heeft een aanzienlijke impact gehad op ons bedrijf, legt Naidu uit. "De crisis in de Rode Zee heeft ertoe geleid dat de luchtvrachttarieven naar bepaalde bestemmingen zijn verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Zelfs met deze hogere kosten is het soms lastig om voldoende luchtruim te bemachtigen. Toch hebben we een strategisch voordeel dankzij onze drie high-care faciliteiten, die zijn verbonden met drie verschillende internationale luchthavens in India. Hierdoor kunnen we, ondanks de uitdagingen, onze klanten wereldwijd op tijd blijven bedienen."

Naidu is optimistisch over het komende seizoen, maar hoopt dat de crisis in de Rode Zee snel wordt opgelost: "We verwachten dat de prijzen de komende maanden stabiel zullen blijven, hoewel dit afhangt van hoe de crisis in de Rode Zee zich ontwikkelt. Wat betreft de kwaliteit staat ons een goed seizoen te wachten, en we voorzien een sterke vraag naar onze granaatappelpitten, gedreven door het groeiende consumentenbewustzijn van hun gezondheidsvoordelen. Onze consistente aanvoer en superieure kwaliteit zullen naar verwachting onze marktpositie verder versterken."

Naast de verkoop van granaatappelpitten is Naidu enthousiast over de uitbreiding van het productaanbod op basis van granaatappel. "Sam Agri Group heeft onlangs geïnvesteerd in verdere waardetoevoeging door het opzetten van een boetiek-wijnmakerij na meer dan vijf jaar onderzoek. Onze granaatappelwijn creëert nu een niche in de markt, en we verwachten binnenkort ook internationale markten te betreden. Daarnaast hebben we koudgeperste granaatappelpitolie geïntroduceerd, die veel voordelen biedt voor huidverzorging en haargroei. We verwachten deze olie te leveren aan gerenommeerde merken in de persoonlijke verzorging en cosmetica."

Sam Agri Group zal dit jaar aanwezig zijn tijdens Asia Fruit Logistica in Hong Kong: "Onze doelen voor Asia Fruit Logistica dit jaar zijn onder andere het tonen van onze paradepaardjes, het uitbreiden van ons marktbereik in Aziatische markten en het aangaan van nieuwe partnerschappen. We willen onze toewijding aan kwaliteit en innovatie benadrukken op onze stand in hal 5-G51 en op zoek gaan naar importpartners in Singapore, Hongkong, Maleisië, Indonesië en Thailand," besluit Naidu.

Voor meer informatie:
GVK Naidu
Sam Agritech Limited
[email protected]
www.samagri.com

Publicatiedatum: