Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Divino breidt kakiteelt in Italië verder uit

Na een jaar van experimenteren, waarin de afzet van kaki's vroegtijdig beëindigd werd vanwege de grote vraag, bereidt het Italiaanse Gallicchio Frutta zich volop voor op het volgende seizoen voor zijn merk Divino - Il kaki italiano.

Het fruit aan de bomen midden juli

"Vorig jaar hadden we een areaal van 64 hectare, voor het komende seizoen komen we uit op 80 hectare. De volumes nemen constant toe naarmate de jonge bomen in productie komen. Ook andere telers hebben zich aangesloten, we zijn niet langer de enige die in dit project geloven. Het idee van een gestructureerd verkoopnetwerk zet veel telers ertoe aan hun krachten te bundelen. Het moet ons in staat stellen de afzet in ieder geval tot eind februari te verlengen. We zijn nu ook bezig nieuwe partnerschappen aan te gaan met Italiaanse en Europese klanten voor leveringen vanaf oktober. Er wordt enthousiast op gereageerd, we hadden ons niet kunnen voorstellen dat dit nieuwe merk zo positief zou worden ontvangen door de markt", aldus manager Francesca Gallicchio.

Wat ook bijdraagt aan het succes van het merk, dat in het leven is geroepen om de kakiteelt te stimuleren, is de stijging van de consumptie van kaki's in het algemeen. In Italië blijft het areaal groeien dankzij de bevredigende economische resultaten, terwijl de concurrentiedruk van Spanje afneemt. De teelt wordt er immers afgeschaald als gevolg van fytosanitaire problemen en tegenvallende verkoopcijfers.

Op dit moment zijn er 10 officiële leveranciers van Divino kaki's. Daarnaast wordt een deel ingekocht bij andere telers in de Zuid-Italiaanse regio's Apulië, Calabrië en Basilicata.

Teler Antonello Savoia

Teler Antonello Savoia uit de provincie Matera: "Ik ben nu vier jaar leverancier aan Gallicchio. Ik heb een areaal van 14 hectare Rojo Brillante kaki's. Ik had nooit gedacht dat Gallicchio met dit product een grote faam zou kunnen verwerven. Dit nieuwe merk slaat aan en ik ben er trots op dat ik er actief deel van uitmaak. Er is een nauwe samenwerking en de uitbetaling is in lijn met de markttrend. De droogte blijft echter onze grootste zorg: er is een lichte daling in de opbrengst. Maar ook het zachte weer sinds afgelopen winter zorgt voor wat problemen. Het uitvalpercentage is zeker hoger dan een jaar geleden. De gewassen zijn echter in uitstekende conditie. In september zullen de vruchten fors in gewicht toenemen: van 100-150 gram naar 250-350 gram."

Voor Roberto Frabbetti, ook uit de provincie Matera, wordt het zijn tweede seizoen: "Doordat ik me niet direct bezig hoef te houden met het op de markt brengen van het product kan ik me beter concentreren op het teeltbeheer en kan ik een product met hoge kwaliteitsnormen garanderen."

Komend seizoen zullen de kaki's behalve op enkellaagse pakbladen van 30x50x9 cm ook verdeeld worden in kartons en herbruikbare kratten van Tosca Italy, CPR en IFCO.

Voor meer informatie:
Divino - Il kaki italiano
Gallicchio Frutta Srls
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) – Italië
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
[email protected]
Facebook.com/DivinoIlkakiItaliano

Publicatiedatum: