Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juan López van het Spaanse Pozo Sur over de Sanditos watermeloen van Rijk Zwaan

"Dit fruit met oranje vruchtvlees valt toch vooral op door zijn verrassende smaak"

Na vier jaar van veldproeven wordt de Sanditos watermeloen dit jaar voor het eerst op de markt gebracht. Deze watermeloen met oranje vruchtvlees valt zeker in de smaak bij wie dit nieuwe fruit proeft, maar het aanbod is vooralsnog beperkt.

"Natuurlijk trekt deze watermeloen de aandacht met zijn oranje vruchtvlees, maar we kozen voor dit ras van Rijk Zwaan in de eerste plaats vanwege zijn smaak", zegt Juan López, manager van Pozo Sur, een bedrijf uit Murcia dat gespecialiseerd is in de teelt van watermeloenen. "Dit ras heeft een verrassend zoete smaak, met één of twee graden Brix meer dan de gemiddelde watermeloen."

"Nu zijn we het gedrag van deze watermeloen aan het testen in verschillende teeltgebieden in Andalusië, Murcia en Castilië-La Mancha. Op die manier hopen we komende jaren dit fruit langer op de markt te kunnen brengen en ook de volumes te verhogen", legt Juan López uit.


Juan López, manager van Pozo Sur

In Spanje wordt Sanditos momenteel verkocht in de Spar supermarkten in Murcia, in de Dialprix supermarkten in Alicante en op de groothandelsmarkt in Madrid. Een klein deel wordt geëxporteerd.

Met een oogst van ongeveer 65.000 ton watermeloenen per jaar is Pozo Sur de grootste watermeloenteler van Spanje en ook de grootste exporteur van dit product.

"In tegenstelling tot vorig jaar, toen er grote verliezen werden opgetekend, hebben we dit jaar kunnen profiteren van goed weer. Hoewel de prijzen erg hoog zijn door een tekort aan product en het in veel opzichten een intens seizoen is, is de vraag dit jaar toch eerder rustig", aldus de manager van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Lola López
Pozo Sur
Pol. Ind. Las Majadas
Calle D. Carnal, n.º 11
30880 Águilas (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 493 213
[email protected]
www.pozosur.com

Publicatiedatum: