Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Böttcher Gartenbau over de handel van Duitse snijkruiden

"Continu grote vraag naar snijkruiden"

Dankzij de zachte winter is de oogst van snijkruiden bij de grote teler Böttcher Gartenbau in het Duitse Bürstadt al vroeg begonnen. De eerste bieslook kon al begin maart buiten worden gesneden. Er waren echter maar een paar warme dagen in april en ook in mei en juni was het relatief koel. "Daarbij kwam de toegenomen regenval, die een grote uitdaging vormde voor de gewassen en de oogst. Desondanks was de kwaliteit van de snijkruiden nog steeds erg goed dankzij de op de behoeften afgestemde teelt en de aangepaste oogst," vatte het management van het Zuid-Hessische tuinbouwbedrijf samen.


Peterselieteelt in Bürstadt

Ongebroken hoge vraag
Böttcher Gartenbau levert zowel aan groothandelaren en cateraars als aan de retail. "De vraag blijft hoog in alle drie de segmenten. We merken dat vooral grote bossen, zoals dille of platte peterselie, ook populairder worden in de retail. Over het algemeen is de interesse in een divers assortiment en verschillende gramgewichten erg groot."


Grote bossen platte peterselie in 200g verpakkingen

In totaal teelt en verkoopt Böttcher Gartenbau meer dan 25 verschillende keukenkruiden. In de wintermaanden importeert het bedrijf voornamelijk van partnerbedrijven in de zuidelijke teeltgebieden, hoewel een deel van het assortiment het hele jaar door uit eigen teelt kan worden geleverd. "In tegenstelling tot veel groentebedrijven werken wij het hele jaar door, wat betekent dat alle oppervlakten optimaal worden benut. We kunnen op korte termijn inspelen op bijzondere omstandigheden en hebben daardoor een sterke positie. "


Inzicht in de mechanische peterselieoogst. Efficiënte processen worden gebruikt om de soms sterk stijgende kosten te minimaliseren.

Kansen en uitdagingen
Keukenkruiden blijven een productsegment met veel potentieel, vervolgt het management van het familiebedrijf. "Wij geloven dat de trend naar bewust eten zal doorzetten. Onze verse kruiden zijn hier ideaal voor. Daarom is het voor ons ook heel belangrijk om de wensen van onze klanten te realiseren en onze eigen ideeën in te brengen om het potentieel verder uit te breiden."


Beschermde teelt in een foliekas

Een uitdaging ligt in de aanpassing aan de nieuwe weersomstandigheden, besluit hij. "We testen ook nieuwe variëteiten die goed bestand zijn tegen de klimatologische omstandigheden om goed gepositioneerd te zijn voor de toekomst."


Het familiebedrijf Böttcher is sinds 1957 gevestigd in de Bürstädter Gärtnersiedlung.

Voor meer informatie:
Böttcher Gartenbau
Gärtnersiedlung 9+10
68642 Bürstadt, Duitsland
Tel.: +49 6206 70 285 0
[email protected]
www.boettcher-gartenbau.de

Publicatiedatum: