Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam Cor Disselkoen - kleurrijke visionair in de groentehandel

Eigenzinnig, markant en bevlogen, zo luidt de introductie van de rouwadvertentie van Cor Disselkoen. Cor overleed op 17 juli op 77-jarige leeftijd.

In reacties op de facebookpagina 'Reünie Disselkoen Groep' komen de typeringen 'kleurrijk man" en "visionair in de groentehandel" voorbij. Als eerste koos hij jaren begin jaren '90 het BVO-pad (buiten de veiling om). Op zijn hoogtepunt vielen maar liefst dertig bedrijven onder de Disselkoen-groep.Veel mensen uit de AGF- en bloemenhandel hadden hun leerschool bij het Westlandse bedrijf, dat destijds hoorde bij de grootste Nederlandse bedrijven.

Tijdens de reünie van de Disselkoen-groep in 2019 blikte Cor terug op deze periode. "De saamhorigheid tussen de bedrijven was groot. Iedereen gunde elkaar wat en we verdienden ook geld. Zelden ging er iemand weg, er kwamen alleen maar mensen bij. We hoorden samen met Van Dijk Delft en Boers tot de grootste Nederlandse AGF-exporteurs."

De laatste jaren verkaste Cor naar Australië waar hij actief was in de lokale kasgroententeelt.

Publicatiedatum: