Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschillende partijen cocaïne aangetroffen tussen bananen, avocado's en mango's

De Douane heeft in het weekend van 20 en 21 juli voor bijna 70 miljoen euro (straatwaarde) aan cocaïne gevonden. Tijdens een controle in de Rotterdamse haven zijn er diverse partijen cocaïne onderschept. De ontvangende bedrijven lijken niets met de smokkel te maken te hebben en de aangetroffen cocaïne is inmiddels vernietigd.

Container met bananen
Er werden verschillende containers gecontroleerd, waarbij eerst een container werd gecontroleerd waarbij in de ruimte van de koelmotor 40 kilogram cocaïne werd aangetroffen. De container was afkomstig uit Guayaquil en moest door naar Duitsland.

Container met avocado's

De derde partij cocaïne werd gevonden in de koelruimte van een andere container. Deze container was afkomstig uit Ecuador en was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Er werd 36 kilogram cocaïne aangetroffen tussen de avocado's.

Container met bananen en mango's
Op woensdag 24 juli werden er twee partijen onderschept. De eerste partij zat verstopt in een container met bananen geladen in de Dominicaanse Republiek en was op doorreis naar Spanje. Het betrof 100 kilogram aan cocaïne. De tweede partij werd aangetroffen naar aanleiding van een controle door de Douane in een container aan boord van een zeeschip afkomstig uit Mexico en was bestemd voor een bedrijf in Capelle aan de IJssel en was beladen met mango's. Tussen de lading waren rugzakken geplaatst met in totaal 70 kilogram cocaïne.

30 kilo coke in bananen Rotterdamse haven
In de nacht van 26 op 27 juli heeft de Douane tijdens een controle in de haven van Rotterdam, in een constructie van een lege container, 30 kilo cocaïne aangetroffen. De cocaïne was verpakt in 30 pakketten van 1 kilogram. De straatwaarde van de middelen ligt rond de 2,2 miljoen euro.

Container met bananen

De container was eerder geladen met bananen en kwam vanuit de Dominicaanse Republiek. De eindbestemming was een bedrijf in Rotterdam maar zij hebben niks met de cocaïne te maken. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Ruim 1000 kilo cocaïne tussen bananen aangetroffen in Vlissingen
De douane heeft tijdens een reguliere controle in de haven van Vlissingen cocaïne gevonden in diverse pallets.

In een partij bananen, afkomstig uit Ecuador en met eindbestemming Duitsland, is dinsdagmiddag 30 juli 1065 kilo cocaïne gevonden. De douane vond de partij tijdens een reguliere controle. De cocaïne, met een straatwaarde van bijna 80 miljoen euro, zat verstopt tussen het fruit.

De drugs is inmiddels opgehaald en vernietigd.

Bron: OM

Publicatiedatum: