Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse avocadoproducent gaat Hass avocado-olie exporteren

De Colombiaanse AGF-exporteur Montana Fruits is een samenwerking aangegaan met een laboratorium in Mexico om Hass avocado-olie te produceren en te exporteren. Volgens Natalia Moranth, mede-eigenaar van Montana Fruits, "biedt dit talloze mogelijkheden voor Colombia en met onze ervaring in het exporteren van dit product, dat de wereld heeft veroverd, besloten we onze portefeuille te diversifiëren door middel van een product met een aanzienlijke impact op de menselijke gezondheid."

Ze legt uit dat ze begonnen zijn met onderzoek en het verkennen van mogelijkheden voor avocado-olie, omdat de export van dit populaire product is toegenomen. "Toen kwamen we in contact met Oleolab Mexico, een bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in de productie van hoogwaardige Hass-avocado's. Samen, gebruikmakend van onze expertise in het exporteren van dit fruit, hebben we Oleolab Colombia opgericht. Wat ons het meest motiveerde om dit project met het Mexicaanse bedrijf aan te gaan, was de wens om verschillende markten een plantaardig alternatief te bieden dat vrij is van cholesterol, met een delicate en unieke smaak en rijk aan Omega 3, 6 en 9. Talrijke recente medische studies benadrukken de voordelen daarvan."

Montana Fruit werkt samen met een aantal Colombiaanse telers die de avocado's leveren. "Dit nieuwe product helpt telers door de vraag naar en winstgevendheid van de olie uit hun gewassen te vergroten, waarbij alle delen van de avocado efficiënt worden gebruikt. Bovendien maakt het extractieproces van de olie over het algemeen gebruik van methodes die afval minimaliseren en het gebruik van beschikbare bronnen maximaliseren, zoals biomassa voor het opwekken van energie. De verkoop van deze olie aan internationale markten diversifieert de Colombiaanse export en versterkt de positie van het land als betrouwbare leverancier van kwaliteitsproducten. Deze economische stimulans vertaalt zich in meer werkgelegenheid, investeringen in landbouwinfrastructuur en plattelandsontwikkeling, wat inclusieve en duurzame economische groei bevordert. Kortom, avocado-olie is niet alleen een gezond alternatief voor olijfolie, maar bevordert ook de duurzaamheid en economische ontwikkeling van Colombiaanse telers."

Hun belangrijkste markt is Europa, terwijl de Amerikaanse markt zich uitbreidt. Montana Fruits teelt jaarrond passiefruit en limes. "Tot nu toe hebben we dit jaar 30 containers passiefruit geëxporteerd en we zullen gemiddeld één container per week naar Europa blijven exporteren, met als doel een totaal van 52 containers. Wat citroenen betreft: we zijn nog maar net begonnen en de prijzen fluctueren enorm. We moeten voorzichtig zijn met naar welke markt we sturen. Tot nu toe hebben we 19 containers met citroenen verscheept naar Europa en de Verenigde Staten. Hoewel we jaarrond teelt hebben, ligt de uitdaging in het verkrijgen van certificeringen, omdat veel telers klagen over de hoge kosten van het proces en het onderhoud ervan. We verwachten nog eens 20 containers met citroenen te exporteren. Als strategie doen we proeven met het verpakken van gemengde containers met paarse passiefruit en citroenen naar Europa, wat een goede oplossing is om verschillende klanten te bedienen die beide vruchten kopen," legt Moranth uit.

Ze zegt blij te zijn met de huidige vraag naar avocado's, die stabiel is. "De huidige vraag is stabiel door het volume uit Peru, maar we hebben er vertrouwen in dat de prijzen in september zullen gaan stijgen," besluit Moranth.

Voor meer informatie:
Natalia Moranth
Montana Fruit
Tel: +57 310 415 5184
[email protected]
www.montanafruits.com

Publicatiedatum: