Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse appeltelers voorspellen goede oogst met grotere maten

September 2024 markeert de start van het nieuwe Britse appelseizoen en telers in het VK zeggen dat een vroege start van het groeiseizoen heeft geresulteerd in een goed volume van iets grotere maten.

Jonge appelen groeien en rijpen nu langzaam in boomgaarden in het hele VK. Telers hebben hun oogst nauwkeurig bekeken en hebben de volgende voorspellingen voor het komende seizoen opgesteld:

We verwachten dat de appelen groter zullen zijn dan gemiddeld. Het milde weer in maart en april van dit jaar heeft geleid tot grotere maten. Dit betekent dat de prijs per verpakking moet stijgen of dat retailers meer vierverpakkingen in het schap moeten plaatsen, omdat consumenten meer 'appel' krijgen in hun zesverpakkingen dan in voorgaande jaren. Telers zullen met hun retailklanten over deze natuurlijke verandering spreken om te zorgen voor een eerlijke prijs.

De appelvolumes zien er over het algemeen goed uit. Hoewel er van boomgaard tot boomgaard verschillen zijn, ziet de totale appeloogst er redelijk uit. Naar verwachting zal de oogst iets groter zijn dan in 2023, maar niet zo groot als in 2022.

We zien enkele oneffenheden in de schil, maar de smaak is heel goed. De oogst van dit jaar is misschien niet perfect, maar de eetervaring zal even heerlijk zijn als altijd. Sommige boomgaarden hebben hagelschade opgelopen en op enkele locaties is er enige ruwschilligheid door het lenteweer. Dit resulteert in vlekken op de schil van het fruit. Wat belangrijk is, is dat dit niet leidt tot voedselverspilling. De eetervaring is hetzelfde en deze appelen zijn net zo lekker als andere appels.

Ali Capper, bestuursvoorzitter van British Apples & Pears Limited (BAPL): "Het weer en de teeltkosten hebben onze telers opnieuw op de proef gesteld, maar ze zijn veerkrachtig en werken hard om later dit jaar een geweldige oogst te leveren. We verwachten dat 2024 een goede oogst zal zijn, maar we zullen waarschijnlijk niet de grote volumes van 2022 halen. Nu het ernaar uitziet dat het fruit groter zal zijn, is het essentieel dat retailers een eerlijke prijs betalen voor het geproduceerde gewicht en niet alleen voor het aantal appels. We moeten wanhopig een einde maken aan de inkrimping van de sector als gevolg van onhoudbare opbrengsten. We moeten investeren in boomgaarden, meer bomen planten en bouwen aan de voedselzekerheid van het VK."

Net als in de afgelopen jaren werken de leden van BAPL nauw samen met retailers om vanaf september 2024 in de winkels het beste van het Britse hardfruit te laten zien. Tv-reclame en sterke promotie via sociale media in 2023 hebben echt geholpen om de appelen van het nieuwe seizoen meer onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen. Het is te hopen dat dit jaar nog groter zal zijn en BAPL zal ook flink investeren in reclame op sociale media aan het begin van het seizoen.

Voor meer informatie:
Louise Raisbeck
British Apples and Pears
Tel: +44 07966 688063.
[email protected]

Publicatiedatum: