Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Naranjasyfrutas.com deelt zoektrends citrusseizoen 2023/2024

"We registreren al de eerste zoekopdrachten naar rassen zoals Iwasaki en Clemenrubi"

"Het doel van het door Naranjasyfrutas.com gepubliceerde rapport is om met de sector de gegevens te delen die zijn verkregen uit de meer dan 100.000 jaarlijkse bezoeken aan ons platform. Op het platform worden duizenden oogsten van telers gratis gepubliceerd. Veel handelsbedrijven zijn momenteel op zoek naar beschikbare oogsten om op te kopen. Het rapport laat zien welke rassen het meest gevraagd zijn door bedrijven en welke het meest geadverteerd worden door telers", zegt manager Juan José Bas.

Uit het rapport zijn onder andere de volgende conclusies getrokken voor het citrusseizoen 2023/24:

Sinaasappelen

  • Het aantal door telers gepubliceerde oogsten is met 9,35% gestegen en de zoekopdrachten door handelsbedrijven zijn met 21,56% gestegen ten opzichte van 2022/23.
  • De drie rassen waar handelsbedrijven het meest naar op zoek waren, zijn Navelina, Navel Lane Late en Valencia Late.
  • De drie rassen waarvan het aanbod door telers procentueel het hardst was gestegen, zijn Valencia Late, Navel Powel en Navel Lane Late. De drie door handelsbedrijven gezochte rassen die de hardste groei hadden doorgemaakt, zijn Navel Lane Late, Navel Foyos en M7.

Mandarijnen

  • Het aantal door telers gepubliceerde oogsten is met 10,04% gestegen, maar de zoekopdrachten door handelsbedrijven zijn met 33,15% gedaald ten opzichte van het voorgaande seizoen.
  • De drie rassen waar handelsbedrijven het meest naar op zoek waren, zijn Clemenules, Clemenvilla en Tango.
  • De drie rassen waarvan het aanbod door telers procentueel het hardst was gestegen, zijn Clemevilla, Tango en Nadorcott. De drie door handelsbedrijven gezochte rassen die de hardste groei hadden doorgemaakt, zijn Orogrande, Arrufatina en Murina.

Zowel voor mandarijnen als sinaasappelen varieerden de meest geadverteerde oogsten tussen 10.000 en 50.000 kg, maar de oogsten die het voorbije seizoen procentueel het meest waren gestegen, variëren tussen 5.000 en 10.000 kg.

"In juli werden al de eerste zoekopdrachten naar rassen zoals Iwasaki, Clemenrubi, Arrufatina, Okitsu, etc. geregistreerd op het platform."

Voor meer informatie
Juan José Bas
Naranjasyfrutas.com
Tel: +34 620 819 164 (Spanje)
[email protected]
https://naranjasyfrutas.com

Publicatiedatum: