Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen stijgen sinds enkele dagen

"Exportmarkt voor knoflook is zwak"

In de maanden juli en augustus is elk jaar het piekseizoen voor de export van Chinese knoflook, maar dit jaar lijkt de situatie anders te zijn. "Op dit moment is de exportmarkt voor knoflook zwak, met minder orders dan op hetzelfde moment in voorgaande jaren," zegt Wendy Qin van Shandong Xiangsheng Import & Export Co Ltd.

"De kwaliteit van de nieuwe knoflook is dit jaar erg goed, met een mooie kleur, heldere uitstraling en goede droogheid. De oogst van grote knoflook is echter wat kleiner. De knoflookprijzen zijn in de eerste twee weken flink gedaald, en ook de verzendtarieven laten sinds half juli een dalende trend zien, hoewel ze nog steeds hoger liggen dan in dezelfde periode in voorgaande jaren. Ondanks dit alles blijven de orders laag, waarschijnlijk door een verzadigde markt."

"De hoge knoflookprijs in februari en maart leidde tot een daling in bestellingen, wat zorgde voor een tekort aan knoflook op de markt tijdens het gebruikelijke laagseizoen in april en mei. Hierdoor nam de vraag van klanten sterk toe. Veel klanten die toen knoflook hebben gekocht, hebben hun voorraad nog niet volledig verbruikt, waardoor ze hun recente aankopen hebben verminderd."

"Aan de andere kant waren de zeevrachttarieven dit jaar vaak hoog en de scheepsschema's onstabiel, wat ervoor zorgde dat de knoflookaanvoer in Hongkong vertraagde en de marktverwerking werd vertraagd. Dit was vooral merkbaar op de Oost-Europese route, waar een zending knoflook die begin mei werd verstuurd, pas eind juli op de bestemming aankwam," legt Wendy uit.

Wendy gaf aan dat de vraag naar knoflook in verschillende markten varieert. Zo is de markt in Centraal- en Zuid-Amerika stabieler, terwijl West- en Noord-Afrika te maken hebben met minder orders door de hoge verzendkosten. "De afgelopen twee maanden zouden traditioneel het hoogseizoen met veel bestellingen moeten zijn, maar het huidige exportvolume ligt minstens 30% lager dan in voorgaande jaren. Het is op dit moment moeilijk te voorspellen hoe lang deze situatie zal aanhouden."

Wat de knoflookprijs betreft, is bekend dat deze enige tijd geleden is gedaald, maar recentelijk is gestabiliseerd en weer aan het stijgen is. "Nu de nieuwe knoflook wordt opgeslagen in magazijnen, zal de prijs van knoflook buiten het magazijn waarschijnlijk stijgen naarmate het aanbod afneemt."

Shandong Xiangsheng Import and Export Co. Ltd. is gespecialiseerd in de export van knoflook uit Jinxiang en andere teeltgebieden in Shandong. Hun afzetmarkten omvatten Centraal- en Zuid-Amerika, Oost-Europa, West-Afrika, Noord-Afrika, de VS en Canada.

Voor meer informatie:
Wendy Qin
Shandong Xiangsheng Import and Export Co.
Tel: 86 15666337366
[email protected]
Skype: [email protected]

Publicatiedatum: