Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw uienmerk en nieuwe BGA voor knoflook in Frankrijk

De 53 leden van de Franse telersvereniging OP Ferme des Arches, gespecialiseerd in de teelt van knoflook, uien en sjalotten in de Beauce en de Drôme, lanceren hun nieuwe merk Les Paysans de l'Arche, dat vanaf komende herfst in de supermarkten zal liggen. Tegelijkertijd lanceert de vereniging een nieuw product: knoflook uit de Drôme met een beschermde geografische aanduiding.


Sjalottenoogst in de Beauce / © Ferme des Arches

"De wens om onze twee teeltregio's in de schijnwerpers te zetten, was de drijvende kracht achter de creatie van dit nieuwe merk. Het geeft precies weer wie we zijn: telers die zelf hun producten op de markt brengen. Daar hebben we nu eigen verkoopteam voor." De vereniging besloot een eigen merk te lanceren waarmee enkel de eigen oogst op de markt wordt gebracht. "Dit in tegenstelling tot veel handelaren die ook producten van elders vermarkten onder een merk dat verwijst naar de eigen teelt."

En de 5 tot 9 procent van de op de markt gebrachte volumes die afkomstig zijn van partners uit andere Franse teeltgebieden of uit het buitenland, noodzakelijk om jaarrond te voldoen aan de commerciële verplichtingen, zullen voortaan onder het merk Produits d'Ailleurs op de markt worden gebracht.


Ferme des Arches heeft een areaal van 500 hectare en een jaarlijkse oogstcapaciteit van 20.700 ton uien (geel, rood, zoet, zilveruien en Orion), knoflook (wit en paars) en sjalotten, waarvan 800 ton biologisch product. © Ferme des Arches - 'Les Paysans de l'Arche' Supreme Range

Beauce en Drôme
Ferme des Arches, vooral bekend om zijn teelt in de Beauce, is sinds zes jaar ook aanwezig in de Drôme. "Het is tijd om onze wortels in onze twee teeltregio's te benadrukken. Ferme des Arches werd in 1989 opgericht door een groep van vier telers in de Beauce. In de loop der jaren hebben 41 andere telers uit de Beauce zich aangesloten. In 2010 sloot een groep van acht knoflooktelers uit de Drôme zich aan bij de telersvereniging omwille van de complementariteit van de teelt. De vereniging telt nu 53 telers."



Nieuw product: BGA Drôme knoflook
Tegelijk met de lancering van het nieuwe merk wordt ook de BGA van de knoflook van de telers uit de Drôme gepresenteerd. De knoflook wordt voornamelijk geteeld op kleine percelen rond het op een heuvel gelegen dorp Chabrillan.

Voor meer informatie:
Dominique Viel
Ferme des Arches
Tel: +33 (0)2 37 32 10 10
fermedesarches.com