Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Aanvoer Italiaanse druiven paar weken vervroegd"

Tholen - Lucien en Luuk de Wit van LuBa Fresh bezochten vorige week hun druivenleveranciers in Puglia. "Het meest opvallende is dat het seizoen met enkele weken is vervroegd. Alle rassen komen een stuk eerder. Zo arriveren bij ons de Autumn Crisp-rassen waar we normaal in september mee starten, volgende week al", vertelt de importeur.

De vroege start is een gevolg van de warme winter waarin het niet kouder dan 19 graden Celsius is geweest. "Normaliter zal het ertoe leiden dat het Italiaanse seizoen ook twee tot drie weken eerder is afgelopen, maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren", zegt de importeur. "De afzet verloopt goed en ondanks de vakantieperiode verkopen we veel druiven."

Hij is positief verrast door de kwaliteit. "Over het algemeen zien de druiven er gewoon erg goed uit. Er is wel wat uitval van partijen die door de hitte bruinverkleuring hebben, maar die partijen blijven op de binnenlandse markt", vertelt Lucien. "Wel is het klimaat een hot topic onder de Italiaanse telers. Toen wij er vorige week waren was het 43 graden en begon men om 4.00 uur 's morgens al te plukken om de hitte uit de druiven te houden."

"Veel van onze klanten zijn gecharmeerd van de druivenrassen met pit, zoals Victoria, Red Globe en Palieri, maar daarnaast zijn in Italië de pitloze druivenrassen sterk in opkomst. Bij ons is de verhouding inmiddels fifty-fifty. Elk jaar komen er weer nieuwe rassen bij, in die zin wordt er in Italië volop geïnnoveerd, zelfs met rassen die smaken naar aardbeien of suikerspin."

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
[email protected]
www.LuBaFresh.com