Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische citroenen in september op de markt

Egyptische citroenen komen in september op de markt. De verwachte volumes zullen ongetwijfeld hoger zijn dan vorig seizoen en de vraag lijkt ook sterker te zijn volgens Eslam Gelila, CEO van expediteur Gelila. "Veel teeltbedrijven hebben citroenen geplant na het succes van vorig seizoen. Bij Gelila zijn we elk seizoen de eerste of tweede grootste exporteur van citroenen in Egypte. We gaan van een volume van 5.000 ton vorig jaar naar een verwachte 6.200 ton vanaf september."

Wat kwaliteit betreft, zegt Gelila dat hij een evenwichtige verdeling van groottes en een goede algemene kwaliteit verwacht van de Eureka-variëteit, die de teelt domineert. "We hebben ons goed voorbereid op het citroenseizoen om optimaal te kunnen profiteren van de marktkansen en het tekort aan citroenen in verschillende delen van de wereld," voegt Gelila toe. "Bovenal willen we hetzelfde scenario vermijden als bij het sinaasappelseizoen, dat zwaar te lijden had onder de crisis in de Rode Zee."

De Aziatische markt was goed voor 10% van de Egyptische citroenexport in het afgelopen seizoen, wat suggereert dat de impact van de perikelen in de Rode Zee minder groot zou kunnen zijn dan voor sinaasappels. Ondertussen was meer dan 50% van de citroenexport in het vorige seizoen bestemd voor Saoedi-Arabië. "Ondanks de ligging van Saoedi-Arabië aan de Rode Zee, wordt de handel tussen Egypte en Saoedi-Arabië niet beïnvloed, en bedraagt de doorvoertijd niet meer dan twee dagen," aldus Gelila.

Over de prijs zegt Gelila: "Met nog een maand te gaan voor het begin van het seizoen zijn de prijzen nog niet duidelijk. Maar we kunnen de gebruikelijke trends verwachten: iets hogere prijzen aan het begin van het seizoen en daarna stabilisering. Afgaande op wat we zien van onze concurrenten, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika, zullen onze prijzen veel concurrerender zijn."

"We leggen momenteel de laatste hand aan de installatie van een nieuwe verpakkingslijn, die in september in gebruik zal worden genomen, net aan het begin van het seizoen van de citroenen. Deze investering zal onze capaciteit verhogen van 600 naar 900 ton per dag," besluit Gelila.

Voor meer informatie:
Eslam Gelila
Gelila
Tel. +20 100 000 4540
[email protected]
www.gelila-eg.com

Publicatiedatum: