Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Toenemende vraag kleinere maten Piel de Sapo meloen"

Er wordt dit jaar een goed meloenenseizoen verwacht in Murcia. "Op dit moment gaat het beter dan vorig jaar, toen regen en hagel een impact hadden op de oogst. In de regio Murcia hebben we dit jaar stabiel weer gehad. Alleen in het begin hadden we wat regen, waardoor de start van het seizoen wat vertraging opliep", zegt José Luis Samper, manager van El Secreto de mi Tierra.

"Half september zullen we klaar zijn met de oogst in Castilla-La Mancha en Murcia, waar we meer dan 150 hectare hebben. Volgens onze prognoses zullen we dit jaar ongeveer 12 miljoen kilo oogsten. Dat is 20% meer dan in 2023. Van de 10 miljoen kilo meloen die we vorig jaar afzetten, was tussen 10% en 15% afkomstig van eigen teelt."

"De Piel de Sapo meloen onderscheidt zich met zijn zoete smaak en textuur van andere soorten. Bij El Secreto de mi Tierra streven we naar een hoge kwaliteitsnorm om ervoor te zorgen dat elke meloen een geweldige eetervaring biedt. De sappigheid en het frisse karakter van deze meloen zijn aspecten die consumenten erg waarderen, vooral in de warmere maanden."

"De Piel de Sapo meloen is erg populair op de binnenlandse markt, vanwege eigenschappen zoals een hoog watergehalte, weinig calorieën en vele vitaminen en mineralen, waardoor het een gezonde en verfrissende optie is voor elke dag. Daarnaast zien we een toename in de vraag naar kleinere formaten in Europa, wat duidt op een verschuiving in voorkeuren naar beter hanteerbare opties."

Duurzaamheid van de bodem op lange termijn
De geschiedenis van El Secreto de mi Tierra gaat meer dan veertig jaar terug, toen de familie Samper meloenen begon te telen en deze via coöperaties op de markt bracht. "Mijn vader verkocht de meloenen aan coöperaties en pakstations. Het was meer een hobby dan een baan op zich, totdat hij zich realiseerde dat hij zijn product rechtstreeks kon afzetten. Vandaag de dag bevinden ons kantoor en een deel van de percelen zich nog op het land waar hij zijn eerste gewassen plantte."

"In 1991 besloot mijn vader hij het bedrijf Explotaciones Agrícolas Samper op te richten. Veel later, in 2016, werd El Secreto de mi Tierra geboren. We wilden een merk dat de toewijding weerspiegelde die we in elke fase van de teelt stoppen."

"Onze Piel de Sapo meloen onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kwaliteit, die het resultaat is van ons teeltproces. We beschouwen elke meloen als een uniek product. We erkennen ook dat innovatie en de inbreng van nieuwe generaties cruciaal zijn om de kwaliteit van het product te behouden en te verbeteren. Bij El Secreto de mi Tierra zijn we niet tevreden met zomaar een meloen, we streven naar superieure kwaliteit, waarbij textuur en smaak aan de hoogste eisen moeten voldoen. Onze filosofie is gebaseerd op familiewaarden en teamwerk, waarbij elk lid zijn expertise inbrengt in elke fase van het proces, om ervoor te zorgen dat onze Piel de Sapo meloen een echt gastronomisch product wordt."

Het bedrijf zet zich ook in voor duurzaamheid. "We voldoen aan alle milieuvoorschriften. We hebben certificeringen zoals GlobalGAP en we gebruiken technieken zoals gewasrotatie om het land gezond te houden en ervoor te zorgen dat het meloenen van hoge kwaliteit blijft voortbrengen. We passen daarbij een vierjarige plantcyclus toe. In deze periode laten we het land braak liggen, zodat het kan herstellen en zuurstof kan opnemen voor de volgende aanplant. Deze aanpak verbetert niet alleen de kwaliteit van de meloen, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van onze grond op de lange termijn."

Voor meer informatie:
El Secreto de mi Tierra
Finca Lo Mazón, s/n
30590 La Tercia (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 37 03 09
https://elsecretodemitierra.com

Publicatiedatum: