Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse uienspecialist Jardins du Midi in zee met Planet-Score

Jardins du Midi heeft nu officieel zijn assortiment met het Planet-Score-label gelanceerd. Het doel van deze Franse uienspecialist is om consumenten "duidelijkheid en transparantie" te bieden. Vanaf deze maand zullen zowel de biologische als de conventionele knoflook, uien, sjalotten en banaansjalotten van de Premium, Cœur de marché, Solidaire en Le Local lijnen in de Franse supermarkten worden aangeboden met dit milieulabel.


Op de Fruit Attraction 2023 presenteerde Jardins du Midi voor het eerst zijn netjes met Planet-Score-aanduiding. Vanaf dit jaar ligt het assortiment in de Franse supermarkten.

Een gloednieuw assortiment
Planet-Score is ontwikkeld door ITAB, het Franse technische instituut voor biologische teelt en voeding, en is geïnspireerd op Nutri-Score, het beoordelingssysteem dat de voedingswaarde van producten aangeeft. Het label heeft tot doel de milieu-impact van voedingsmiddelen zichtbaar te maken, dankzij een classificatie op basis van drie criteria: het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, de impact op de biodiversiteit en de impact op het klimaat (onder meer door gebruik van fossiele brandstoffen in teelt, verwerking en transport). De beoordeling loopt van A tot E, met een kleurcode van groen tot rood. "Wij zijn het eerste bedrijf gespecialiseerd in uien en knoflook dat een engagement aangaat met Planet-Score", leggen ze uit bij het bedrijf. "We hebben voor deze aanpak gekozen om transparantie te bieden en onze milieu-initiatieven te groeperen in één enkel beoordelingsinstrument dat wordt gevalideerd door een onafhankelijke, betrouwbare derde partij". Planet-Score is ontworpen om consumenten aan te moedigen om te kiezen voor producten die op een duurzame manier zijn geteeld.


Volgens een kwantitatief onderzoek van Appinio in mei 2024 vond 88% van de ondervraagden het Planet-Score label duidelijk en voor 7,6 van de 10 mensen zou dit systeem hun vertrouwen in een merk versterken.

Voor meer informatie:
Philippe Quaranta
Jardins du Midi
[email protected]
jardinsdumidi.com