Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Ode to HERoes'

Een kleurrijk bloemenmozaïek voor de Tour de France Femmes

Tholen - Het was een stormachtige ochtend, maar gelukkig was alles net op tijd klaar voor de opening van het bloemen- en plantenmozaïek afgelopen vrijdag. Het mozaïek, dat is opgebouwd langs het parcours van de openingsetappe van de Tour de France Femmes in 's-Gravenzande, werd onthuld door oud-wielrenner en meervoudig wereldkampioen Keetie van Oosten-Hage. Vandaag, maandag 12 augustus, doorkruist het peloton het Westland. In het kunstwerk van 1.000 m2 groot zijn door 65 vrijwilligers meer dan 100.000 bloemen en planten verwerkt.

Met het mozaïek eert de bloemen- en plantensector de pionier van het vrouwenwielrennen Mien van Bree. Zij werd in 1938 de eerste officieuze wereldkampioen wielrennen. Een titel die toen nog niet werd erkend.


Het mozaïek vanuit de lucht

Volgens Yvonne Watzdorf van Bloemenbureau Holland is het een project geweest wat voor veel verbinding heeft gezorgd: "Met dit project laten we zien hoeveel mooie dingen je in korte tijd met elkaar kunt bereiken. We zijn niet al te lang geleden spontaan begonnen met dit project en al gauw bleken 40 kwekers mee te willen werken om te laten zien hoe trots we op onze sector zijn. Enthousiasme, ondernemerschap en daadkracht zit in het DNA van de sierteelt. Zoals ook bij de Tour de France, zullen helikopters overvliegen om de Tour de France Femmes te volgen. Met het oog daarop kwam het mozaïek tot stand, zodat ook internationaal onze Nederlandse sierteelt sector mooi in beeld zal komen."


Joyce Lansbergen hielp met het afmaken van het mozaïek door een van de laatste bloemen te plaatsen

Ook Joyce Lansbergen, directeur van LG Flowers is enthousiast om ondernemer te zijn in deze enerverende sector. De voormalige schaatser en baanwielrenner deelt over het vrouw-zijn in een mannenwereld: "Met mijn topsportverleden en mijn rol als kweker nu, ben ik altijd bezig met ontwikkeling en mezelf beter laten worden. Iedere dag draait om verbetering, niet alleen voor mij of mijn team, maar het hele bedrijf. Daarin maak ik ook dankbaar gebruik van het feit dat ik een vrouw ben om mijn verhaal te vertellen en het verhaal van onze sierteeltsector."


Meervoudig wereldkampioen Keetie van Oosten-Hage plaatste de laatste bloem

Royal FloraHolland heeft gezorgd voor het transport van de bloemen en planten en de fusten op locatie. De in totaal 100.000 planten en bloemen zijn onder andere aangeleverd door SV.CO, Evanthia, Zentoo en KP Holland. Na afloop van de openingsetappe zullen alle bloemen en planten naar verzorgingstehuizen en ziekenhuizen in de omgeving worden gebracht.


Vanuit een hoogwerker was het mozaïek afgelopen vrijdag te bekijken

De Tour de France Femmes gaat vanmiddag om 12:15 van start in het museumpark in Rotterdam. Naar verwachting zullen de vrouwen rond 14:40 door het Westland fietsen.

Voor meer informatie:
Bloemenbureau Holland
www.bloemenbureauholland.nl
[email protected]