Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ripe Fresh Packing gaat aan de slag met GreenCommerce

Ripening App brengt innovatie in rijpproces

De dochteronderneming van Europe Retail Packing (ERP), Ripe Fresh Packing (RFP), is aan de slag gegaan met het softwarepakket GreenCommerce. Ripe Fresh Packing (RFP) is een joint venture tussen ERP en ABC Logistics en is gespecialiseerd in het rijpen en sorteren van vruchten. Begin 2024 is RFP gestart met de aan GreenCommerce gekoppelde Ripening App om rijpacties te digitaliseren.


V.l.n.r. Luco Overvoorde (ERP) en Fernon van Paassen (jem-id)

Dienstverlening
RFP richt zich o.a. op dat mango's en avocado's het juiste rijpstadia hebben en waarborgen daarmee direct de kwaliteit van het product tijdens het rijpen en het verpakken.

RFP beschikt over op- en overslagcellen, rijpcellen en twee Aweta sorteerlijnen. Vanwege de groei van het bedrijf werd het noodzakelijk om statussen van rijpstadia te gaan registreren. Om die reden zijn zij begin dit jaar gestart met de aan GreenCommerce gekoppelde Ripening App. Luco Overvoorde, Manager Supply Chain & IT, begint: "Voorheen werd er door één rijpmeester gerijpt die alle informatie in zijn hoofd had zitten. Deze situatie werd vanwege de groei aan personeel kwetsbaar. Om informatie te kunnen delen en opslaan, ontstond de behoefte om dit ergens digitaal te registreren. Samen met jem-id zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden, waarna de Ripening App een goede fit bleek voor ons vraagstuk."

Ripening App voor het bijhouden en registreren van rijpacties
Momenteel wordt de Ripening App door meerdere rijpmeesters dagelijks gebruikt. Via de Ripening App kan de rijpmeester op de werkvloer één of meerdere pallets voorzien van verschillende rijp-eigenschappen. Hierna kan een nieuwe rijpactie aangemaakt worden waarin kan worden aangegeven hoe lang pallets gerijpt moeten worden en welke rijp-eigenschappen aan het einde van de periode worden verwacht. Luco: "Met de Ripening App kunnen we productie beter aansturen en accountmanagers en klanten informeren over de status van een product. Informatie is direct beschikbaar voor iedere schakel die erbij betrokken is. Hierdoor is de foutgevoeligheid stukken verminderd."

Via groeperingen in de voorraad worden rijp-eigenschappen verklaard, die daarna gekoppeld kunnen worden aan klantspecificaties. Zo is er inzicht in hoeveel voorraad actief gerijpt wordt en wat de beoogde rijp-eigenschappen zijn. Ook kunnen zij via de gewenste rijp-eigenschappen aangeven welke voorraad het beste bij de wensen van de (eind)klant aansluit. Instructies voor orderpickers zijn voorzien van de aanvullende rijp-eigenschappen, waardoor ze naar de juiste pallets gestuurd worden.

Het gehele traject is van begin tot eind soepel verlopen. Luco sluit af: "Naast de reguliere afspraken met jem-id, kwamen we ook eens per week samen met het projectteam dat voor deze implementatie is samengesteld. Hierdoor sloot de behoefte van het team goed aan bij de oplossing en was een vlotte implementatie van 2 maanden haalbaar."

Voor meer informatie:
jem-id
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
Tel.: 0174 642 622
[email protected]
www.jem-id.nl

Europe Retail Packing
ABC Westland 315
2685 DD Poeldijk
+31 (0)174 28 25 10
[email protected]
www.europeretailpacking.nl

Publicatiedatum: