Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw zonne-systeem fruitteeltbedrijf Zeeland mede voor stroomvoorziening koelcellen

Fruitteler Dobbelaar heeft een nieuw zonne-systeem geïnstalleerd. De opgewekte energie wordt gebruikt om zowel de fruitteelt als de pas geopende minicamping met luxe chalets van groene energie te voorzien. Zonne-energiebedrijf Soly heeft de panelen geleverd en geïnstalleerd.

Grotendeels zelfvoorzienend
Om zowel de fruitteelt als de camping te faciliteren, is gekeken naar een zonnesysteem dat op de schuren van de teler konden worden gerealiseerd. Uiteindelijk werd gekozen voor een systeem met 274 zonnepanelen van elk 425 Wp vermogen. Dit systeem is verdeeld over twee aansluitingen met behulp van vier omvormers, wat resulteert in een totaal vermogen van 116.450 Wp. De opgewekte energie wordt gebruikt om zowel de minicamping als de fruitteelt van groene energie te voorzien. "We zochten een manier waarbij ook de stroomvoorziening voor de grote koelcellen waarin het fruit na de teelt wordt opgeslagen werd ingecalculeerd. Met de aanleg van dit zonnesysteem, is er voldoende stroom om aan een groot deel van de energiebehoefte te voldoen,'' vertelt eigenaar Johan Dobbelaar.

Duurzaam geteeld
Dobbelaar zegt zeer tevreden te zijn met de zonnepanelen op zijn dak. Eén van de belangrijkste redenen waarom hij voor Soly koos, is dat het bedrijf de zonnepanelen al voor de start van het teeltseizoen kon installeren. "Door de korte levertijd kon ik snel profiteren van duurzame en voordelige stroom, waardoor ik mijn appels en peren als 'duurzamer geteeld' kon aanmerken bij mijn afnemer", aldus Dobbelaar. Joury Vondeling heeft zich namens Soly van het begin tot eind ingezet voor het realiseren van deze zonne-installatie. "We hebben zowel online als op locatie goede gesprekken gevoerd zodat we snel een constructierapport konden maken voor de plaatsing van de zonnepanelen. Na een externe scope-12 keuring kon Dobbelaar nog vóór de start van het teeltseizoen gebruikmaken van de zonnepaneleninstallatie."

Bron: Continews

Voor meer informatie:
Soly
Eemsgolaan 5
9727 DW Groningen
085 401 7000
[email protected]
www.soly.nl

Publicatiedatum: