Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uw Groenteman Yne en Hinke bestaat 25 jaar

Tholen - Wat begon met een SRV-wagen en een succesvolle overstap naar een groentewinkel, is Uw Groenteman Yne en Hinke uitgegroeid tot een begrip in Leeuwarden. Ze vieren deze week het 25-jarig bestaan met jubileumkorting voor hun klanten en natuurlijk met het personeel dat het echtpaar deze week in de bloemetjes zette.

Uw Groenteman Yne en Hinke zorgt dagelijks voor een onderscheidend assortiment, waarbij de groenten en fruit al jarenlang en naar grote tevredenheid geleverd worden door Willem Dijk. Aardappelen halen ze veelal uit de buurt bij telers. Deze week staan de nieuwe zomerappelen in de etalage. Net als andere zomers loopt het zachtfruit hard, maar ook de stamppotten blijven populair.

Goedgevulde stamppotten blijven hardloper, ook in de zomer

Uw Groenteman Yne en Hinke is nog de enige AGF-specialist in de Friese hoofdstad. Helaas zijn concurrenten in de afgelopen 25 jaar één voor één weggevallen. "Heel jammer, want dat maakt ook het vak groenteman minder bekend", ziet Hinke. En voor losse groenten komen klanten eigenlijk niet meer naar de winkel. De meeste omzet zit in fruit, gesneden groenten en de maaltijden. En wij verkopen veel aardappelen van Friese lokale boeren", vertelt Hinke."Met losse groenten kun je je boterham niet meer verdienen."

Zomerappelen

Uw Groenteman Yne en Hinke heeft zich altijd weten aan te passen aan de tijdgeest. De groentewinkel heeft een rijdende voorgeschiedenis. In 1992 waagde Yne van der Meulen de sprong in het ondernemerschap met een SRV-wagen. Met deze mobiele winkel bracht hij al verse groenten en fruit naar de inwoners van verschillende Friese dorpen. Al snel groeide de populariteit van zijn producten en service. Een paar jaar later werd het bedrijf uitgebreid met een kleinschalige groentewinkel in een loods aan de rand van Hallum, gerund door zijn vrouw Hinke. Het succes van deze groentewinkel leidde tot een verhuizing naar het centrum van Hallum. De nieuwe locatie bood meer ruimte en mogelijkheden, wat resulteerde in een uitgebreide en goedlopende winkel.

Ook een blijvende hardloper: aardappelen veelal direct van de teler

In 1999 besloten Yne en Hinke een nieuwe uitdaging aan te gaan door hun SRV-activiteiten te beëindigen en een groentewinkel over te nemen in het winkelcentrum van de wijk Bilgaard in Leeuwarden. Hier kregen ze te maken met een roerige periode met als dieptepunt een verwoestende brand in het winkelcentrum Bilgaard die hun winkel vernietigde.
Na bijna twee jaar van hard werken en wachten, openden Yne en Hinke op 10 april 2008 hun geheel nieuwe winkel op een nieuwe locatie binnen het winkelcentrum. De moderne inrichting en verbeterde faciliteiten werden enthousiast ontvangen door de klanten. Sinds die tijd is het assortiment van de winkel verbreed met kaas en noten en specialiseerden ze zich verder door diensten aan te gaan bieden zoals maaltijdbezorging en werkfruit.

Gezien hun leeftijd denken Yne en Hinke niet al te ver vooruit. Over een aantal jaar mogen ze met pensioen en daarom kijken ze alvast rond naar opvolgers. "Mocht iemand interesse hebben, dan kunnen ze zeker contact met ons opnemen", besluit Hinke.

Voor meer informatie:
Uw Groenteman Yne en Hinke
Bilgaardpassage 7
8918 HR Leeuwarden
T: 058 266 1011
[email protected]
FB Uw Groenteman Yne en Hinke