Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Embargo had grote gevolgen voor Poolse appelexporteur

"Vroeger 70% omzet uit Rusland"

Op 7 augustus 2014 stelde Rusland een boycot in voor alle groenten en fruit uit de EU, Verenigde Staten, Australië, Canada en Noorwegen. Dit handelsembargo had een grote impact op een Poolse appelexporteur, aangezien 70% van hun producten naar Rusland werd geëxporteerd, zegt Janusz Kawęczyński, eigenaar van P.H. Elfruit. "Voor de invoering van het embargo exporteerden we veel producten naar Rusland. Appelen waren ons belangrijkste exportproduct, met de variëteit Idared als de meest verscheepte soort. Destijds was ongeveer 70% van onze totale verkoop bestemd voor de Russische markt."

Op korte termijn daalden de inkomsten aanzienlijk, en het bedrijf moest op zoek naar nieuwe markten voor hun appelen, wat een grote uitdaging bleek te zijn, aangezien de appelen waren geteeld volgens Russische normen, legt Kawęczyński uit. "Het embargo bracht enorme uitdagingen met zich mee voor ons bedrijf. We hadden grote moeite om de Russische markt te vervangen, wat leidde tot een flinke omzetdaling en een vermindering van het aantal banen. Hoewel we onze export moesten beperken, slaagden we erin onze verkoop te verschuiven naar andere markten in het Oosten en naar minder veeleisende markten binnen de Europese Unie."

Zelfs nu blijven de inkomsten lager dan voorheen, maar Kawęczyński heeft zich inmiddels gericht op de verwerkende industrie om dit te compenseren: "Ook enkele jaren na het eerste embargo merken we nog steeds de impact, aangezien de lagere afzet onze inkomsten aanzienlijk heeft verminderd. Tegenwoordig hebben we ons aanbod gediversifieerd. We exporteren nog steeds naar oostelijke markten, maar hebben ook de verkoop van kersen, appelen en peren voor de verwerkende sector ontwikkeld," aldus Kawęczyński.

Voor meer informatie:
Janusz Kawęczyński
P.H. Elfruit
https://elfruit.com/

Publicatiedatum: