Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appel- en perenbewaring met stikstof

Bij Eagleview Orchard in Kirup, West-Australië, heeft Oxair stikstoftechnologie geïmplementeerd in koelruimten met gecontroleerde atmosfeer om appel- en perenoogsten te bewaren. De technologie, die gebruikmaakt van een stikstofgenerator van Oxair, vermindert het zuurstofgehalte in de koelruimte, waardoor de ademhaling van het fruit wordt vertraagd en de versheid optimaal blijft. Het systeem, dat 20M^3/uur kan produceren met een stikstofzuiverheid van 99% door middel van membraantechnologie, is ontworpen volgens de individuele eisen van de klant en biedt een natuurlijke conserveringsoplossing.

Deze benadering van stikstofproductie, waarbij gebruik wordt gemaakt van membraantechnologie, produceert inert gas bij lage druk, waardoor de risico's van gascilinders onder hoge druk en cryogeen vloeibaar gas in bulk worden geëlimineerd. Het biedt ook kostenvoordelen, met potentiële besparingen tot 50% vergeleken met traditionele stikstoftoevoermethoden. Strikte atmosferische controle is cruciaal voor hardfruit om ethyleen te verwijderen, de ademhalingssnelheid te verlagen en de groei van schimmelsporen te voorkomen, waardoor uiteindelijk de oogstresultaten verbeteren en de houdbaarheid van het fruit wordt verlengd. Eagleview Orchard heeft jarenlang gebruik gemaakt van een gehuurde Oxair stikstofgenerator en besloot te investeren in een permanente eenheid om de teelt van fruit van hoge kwaliteit te kunnen voortzetten.

"De vorige, door Oxair gebouwde generator die we huurden, is al vele jaren betrouwbaar, dus het was logisch voor ons om te investeren in een permanente oplossing," aldus Dianne Fogliani van Eagleview. De boomgaard, die al veertig jaar fruit produceert, wil met de technologie van Oxair de hoogste kwaliteit en versheid behouden. De stikstoftoevoer ondersteunt momenteel ongeveer 700 m³ opslagruimte, maar de aangeschafte eenheid is in staat om grotere activiteiten efficiënt uit te voeren. David Cheeseman, ingenieur bij Oxair, merkte op dat de membraantechnologie voor het bewaren van groenten en fruit praktisch en kosteneffectief is en benadrukte de succesvolle samenwerking met Eagleview Orchard.

Bron: foodanddrinktechnology.com

Publicatiedatum: