Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe dure GEM avocado redding Nieuw-Zeelandse sector?

In Nieuw-Zeeland hebben avocado-telers de afgelopen drie jaar te maken gehad met dalende prijzen voor Hass-avocado's. De introductie van de GEM™ avocado biedt echter een mogelijke ommekeer. Deze premium variëteit wordt exclusief online verkocht voor $3,80 (€2,08) per stuk.

Michael Franks, CEO van Seeka, vergelijkt de potentiële impact met die van de Gold Kiwi in de jaren 1990. De sector is hard getroffen door extreme weersomstandigheden en de toegenomen teelt op de exportmarkten, wat heeft geleid tot een daling van de exportvolumes. Aangezien 85% van de export traditioneel naar Australië gaat, heeft de overproductie daar ook gevolgen gehad voor de Nieuw-Zeelandse markt. De binnenlandse retailprijzen zijn met 61% gedaald, waarbij avocado's die ooit voor $3,22 (€1,76) werden verkocht, nu $1,25 (€0,68) kosten.

Deze situatie heeft sommige telers doen overwegen om alternatieve gewassen te verbouwen. In reactie hierop heeft Peter Guy, na overleg met Franks, de overstap gemaakt naar directe verkoop aan consumenten via The Avo Tree, een abonnementsdienst. Deze stap is bedoeld om telers een beter rendement te bieden en consumenten toegang te geven tot superieure producten. Thorley Robbins, directeur van The Avo Tree, steunt deze aanpak en benadrukt de voordelen voor zowel telers als consumenten. Franks is optimistisch over het potentieel van de GEM™ avocado om de sector nieuw leven in te blazen.

Bron: ruralnewsgroup.co.nz

Publicatiedatum: