Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse sinaasappelexport +22% in juli

Stortregens en vorst hebben geleid tot een daling van de sinaasappeloogst in Zuid-Afrika, een land dat bekend staat als een van de belangrijkste producenten van deze citrussoort. Deze situatie heeft ook het transport van het fruit bemoeilijkt. Daarnaast hebben de slechte oogsten in Brazilië en Egypte een impact op het wereldwijde aanbod, waardoor de export en de prijzen van Peruaanse sinaasappelen zijn gestegen.

In juli bedroeg de Peruaanse sinaasappelexport 4.739 ton, goed voor een waarde van $ 4,9 mln (€ 4,47 mln). In volume is dat 22% en in waarde 168% meer dan in juli vorig jaar. De gemiddelde prijs steeg met 121% tot $ 1,04 (€ 0,95) per kilo. Daarnaast groeide het aantal exportbestemmingen van 10 naar 15. Nederland is de grootste importeur, gevolgd door de Dominicaanse Republiek, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Colombia.

Het Valencia ras domineerde de export met 62,4%, terwijl Navel slechts 2,2% voor zijn rekening nam.

Bron: Fresh Fruit / agraria.pe

Publicatiedatum: