Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verminderde vraag naar knoflook

Het is het hoogseizoen voor de export van knoflook, maar de exportprestaties zijn iets zwakker dan in dezelfde periode vorig jaar door de hoge zeevrachttarieven. Manager Wang, hoofd van de verkoopafdeling bij Jining Shangzhuo Food Co., Ltd, gaf een toelichting op de meest voorkomende knoflooksoorten in China en de recente ontwikkelingen in de export. .

Witte knoflook is de meest verbouwde en geëxporteerde knoflooksoort in China. De oogst, die rond midden mei plaatsvindt, levert knoflook op met een grootte van 4,5 tot 6,5 cm. Dit jaar waren de weersomstandigheden tijdens de oogst gunstig, zonder regen, wat resulteerde in een goede kleur en droogheid van de knoflook, en een over het algemeen hoge kwaliteit. De huidige prijs ligt rond 1.115 USD per ton.

Naast witte knoflook is er ook de variëteit Space garlic. Deze knoflook is paars van kleur en relatief klein, met specificaties van 4,5 cm, 5,0 cm, en 5,5 cm en groter. De prijs van paarse knoflook ligt doorgaans hoger dan die van witte knoflook. Momenteel bedraagt de prijs voor paarse knoflook van gemengde kwaliteit ongeveer 1.277 USD per ton.

Red General is een premium variëteit van paarse knoflook, met een kleiner areaal, voornamelijk geconcentreerd in Pizhou. Deze knoflook komt in specificaties van 4,5 cm, 5,0 cm, 6,0 cm en 6,5 cm. Naast Red General is er ook Pure White Garlic, een andere hoogwaardige knoflookvariëteit. Deze wordt voornamelijk geteeld in Jinxiang en heeft specificaties van 4,5 cm, 5,0 cm en 5,5 cm en groter. Pure White Garlic is zuiver wit van kleur en het eindproduct heeft een zeer aantrekkelijk uiterlijk.

Volgens Manager Wang is de traditionele buitenseizoense markt rond mei gekenmerkt door een schaarste aan knoflook, voornamelijk veroorzaakt door de hoge zeevrachtkosten. Hoewel de vraag van klanten is toegenomen, blijft de export achter. Sinds medio juli vertonen de zeevrachttarieven een dalende trend, maar ze liggen nog steeds hoger dan in dezelfde periode voorgaande jaren. De knoflookprijzen zijn enkele weken geleden gedaald, en het aantal orders ligt nu lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Naast knoflook zijn gember, uien, appelen, peren, enz. ook de belangrijke exportproducten van Jining Shangzhuo Food Co.

Voor meer informatie:
Mr Wang
Jining Shangzhuo Food Co.
whatsapp: +8613213293300
[email protected]
www.shangzhuofood.com

Publicatiedatum: