Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ozon in pakstation is verademing"

Wonderful Citrus, de grootste citrusteler in Noord-Amerika, gebruikt de ozonzuiveringstechnologie van ArcAqua om de systemen voor het wassen van fruit duurzaam te verbeteren in de pakstations voor citrus in Californië en Mexico.

De citrusteler zegt dat dit niet alleen aanzienlijke zakelijke voordelen heeft opgeleverd, maar dat de in Zuid-Afrika ontwikkelde technologie ook de duurzaamheids- en veiligheidsnormen binnen de bedrijfsomgeving ondersteunt.

Sonya Carrillo, vice-president verpakkingsactiviteiten, en Arno Erasmus, post-harvest plant patholoog bij Wonderful Citrus, merken op dat de ozontechnologie van ArcAqua volledig geïntegreerd is in de verpakkingslijn. Bovendien is het eenvoudiger te beheren dan eerdere controlemechanismen na de oogst.

Er zijn nog andere voordelen: "We zijn getuige geweest van lagere niveaus van zuurrot door de blootstellingstijd aan de actieve stof, in dit geval ozon, te verbeteren. Bovendien is ozon minder corrosief en gebruiksvriendelijker dan eerdere systemen op chemische basis, wat zich vertaalt in minder onderhoud van de verpakkingsapparatuur."


Ozonsterilisatie heeft het aantal gevallen van zuurrot in de pakstations van Wonderful Citrus in Californië en Mexico verminderd.

Met ozon behandeld water kan worden gerecycled
Crispin Russell, hoofd technologie bij ArcAqua in Kaapstad: "In een tijd waarin duurzaamheid en waterbeheer essentieel zijn, vermindert het ArcAqua systeem het gebruik van water en in tegenstelling tot het gebruik van chemicaliën, kan het water weer gerecycled worden voor de teelt."

De huidige schattingen van het ozongebruik in de Zuid-Afrikaanse naoogstsector liggen op 15 tot 20%, merkt hij op, en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen naarmate de sector zich meer richt op waterbeheer en duurzaamheid.

ArcAqua zal aanwezig zijn op het Zuid-Afrikaanse Citrus symposium in augustus en de International Fresh Produce Association's Global Produce & Floral Show in oktober 2024 in Atlanta, VS.



Voor meer informatie:
Crispin Russell
ArcAqua
Tel: +27 82 829 4460
[email protected]

Publicatiedatum: