Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Garden of Europe-campagne

EU loopt voorop in duurzame teelt van appelen en kiwi's

De Europese Unie introduceert nieuwe normen voor duurzame land- en tuinbouw, met de nadruk op de teelt van appels en kiwi's, door het gebruik van innovatieve en milieuvriendelijke methoden. Dit initiatief onderstreept de inzet van de EU om ecologische voordelen te bevorderen en consumenten bewust te maken van de voordelen van duurzaam geteeld Europees fruit.

Europese appel- en kiwitelers passen een reeks duurzame praktijken toe die aanzienlijke milieuvoordelen bieden:

  • Geïntegreerde gewasbescherming: deze methode vermindert het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen door gebruik te maken van natuurlijke vijanden en gewasrotatietechnieken.
  • Technieken voor biologische landbouw: door synthetische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen te verbieden, verbeteren deze technieken de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit.
  • Hernieuwbare energiebronnen: het gebruik van zonne-, wind- en biomassa-energie helpt om de CO2-voetafdruk van de teelt van fruit te verminderen.

Deze praktijken dragen bij tot een verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, waterbehoud, een grotere biodiversiteit en een betere bodemgezondheid, waardoor Europees hardfruit de eerste keuze wordt voor milieubewuste consumenten.

In het kader van de EU's streven naar duurzaamheid is het programma "Tuin van Europa" (2024-2027) van start gegaan, met als doel de aanwezigheid van Griekse kiwi's en Poolse appels op de Indiase markt te versterken. Dit initiatief, mede gefinancierd door de Europese Unie, richt zich op het vergroten van het bewustzijn bij consumenten over de uitzonderlijke kwaliteit, strenge veiligheidsnormen en voedingswaarde van deze vruchten. Door te kiezen voor deze duurzaam geteelde producten, ondersteunen consumenten milieuvriendelijke teeltmethoden, dragen ze bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk, en bevorderen ze biodiversiteit en bodemgezondheid.

Het seizoen wordt gesteund door de Agrarische Coöperatie van Neapoli Agrinio "AS NEAPOLIS" en de Vereniging van Poolse Distributeurs van Groenten en Fruit "FRUIT UNION," die voorop lopen op het gebied van duurzame teelt van fruit in Europa.

Voor meer informatie:
Christiana Bouman
"Garden of Europe" Campaign
www.appleandkiwi.eu

Publicatiedatum: