Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Green Fruits en Coalmar tekenen samenwerkingsovereenkomst in citrussector

Green Fruits en Coalmar, twee Spaanse coöperaties die beide lid zijn van Anecoop, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met als doel hun concurrentiepositie op de markt te versterken.

Volgens het document zal Green Fruits, gevestigd in Oliva, in de provincie Valencia, instaan voor de afzet van de 5 miljoen kilo citrus die Coalmar jaarlijks op de markt brengt. Voor komend seizoen wordt het citrusvolume dat Green Fruits beheert, geraamd op 120 miljoen kilo.

Coalmar, dat zijn faciliteiten in Llombai heeft, zal zich specialiseren in kaki's en steenfruit. Kaki's vertegenwoordigen 72% van de teelt van Coalmar, steenfruit 6%.

Salvador Cardete, voorzitter van Coalmar, en Josep Vicent Salort, voorzitter van Green Fruits

Josep Vicent Salort, voorzitter van Green Fruits: "In de zes jaar dat Green Fruits nu actief is, is gebleken dat samenwerking tussen coöperaties in de tuinbouwsector, ongeacht de formule, leidt tot aanzienlijke groei en grotere efficiëntie in het beheer en de afzet van de producten."

Ook Salvador Cardete, voorzitter van Coalmar, uitte zijn tevredenheid na de ondertekening: "Deze samenwerkingsovereenkomst versterkt ons in een steeds competitievere markt en leidt ons naar een efficiëntere aanpak in het beheer van onze gewassen en faciliteiten. Beide entiteiten, Green Fruits en Coalmar, hebben al enkele integratie- en fusieprojecten tussen coöperaties achter de rug, dus we kennen de voordelen van dergelijk initiatief al."

Green Fruits, de belangrijkste partner van Anecoop in citrus, ontstond in april 2018 uit de fusie tussen drie teeltbedrijven: Cooperativa Citrícola de La Safor, S.A.T. Novacitrus en Cooperativa Agrícola de Pego. In 2021 sloot Copal zich aan en in oktober 2022 werd de integratie van Alzicoop goedgekeurd. In juni 2023 sloot de coöperatie een samenwerkingsovereenkomst met Soex2.

Coalmar is het resultaat van de fusie van de coöperaties Agrícola del Marquesado de Llombai en San Salvador de Alfarp, beide ook lid van Anecoop. De fusie vond plaats in 2022-2023.

Voor meer informatie:
Anecoop
www.anecoop.com

Publicatiedatum: