Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

115 standhouders op vernieuwde Aardappeldemodag

De opbouw van de geheel vernieuwde Aardappeldemodag is in volle gang. Op 21 augustus staan ruim 110 standhouders en 30 sprekers klaar om aardappeltelers en sectorgenoten uit binnen- en buitenland te ontvangen. Bezoekers worden dit jaar getrakteerd op een allesomvattend kennisprogramma, gezellig samenzijn en natuurlijk ook mechanisatie.

Het wordt een gezellige en bovenal interessante editie van de Aardappeldemodag 'nieuwe' stijl in Westmaas. De Nederlandse en Belgische aardappelsector is dynamisch en volop in ontwikkeling. Daar speelt deze unieke dag op in. De nadruk ligt – net als bij voorgaande edities – nog steeds op netwerken en een gezellig samenzijn. Meer dan ooit draait het om kennisoverdracht. Na een extreme oogst, poot- en groeiseizoen en markt is er veel te bespreken.

Programma
Naast het hoofdpodium zijn op het Proefbedrijf vijf kennisruimtes ingericht waar ruim 30 prominente sprekers aan het woord komen. Tijdens beknopte en aansprekende sessies worden bezoekers bijgepraat over actuele onderwerpen die alle disciplines binnen de aardappelteelt aanstippen. Van teelt tot techniek en van markt tot beleid. Daarnaast worden op het hoofdpodium twee seminars georganiseerd met een paneldiscussie. Deze hebben als onderwerpen: Aardappel ook in 2030 nog ca$h crop akkerbouw? en Weerbaar Telen.

Uiteraard mag het succesvolle Jonge Boeren Programma deze editie niet ontbreken, met een afsluitende borrel op de stand van Grimme. Wageningen University & Research en Delphy organiseren een workshop gewasbescherming 2.0, IPM en ICM. Op het buitenterrein kunnen bezoekers de nodige mechanisatie bekijken en proefvelden met objecten over rassen, gewasbescherming en bemesting.

Compact en centraal
De Aardappeldemodag nieuwe stijl biedt bezoekers naast een inhoudelijk programma een compacte en gecentraliseerde vakbeurs. Het beursterrein is geopend van 10.00 tot 20.00 waarmee er ruim voldoende tijd is om met standhouders en collega's in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en drankje. Netwerken blijft het speerpunt van de dag. Aanmelden is niet noodzakelijk voor dit gratis evenement. U kunt gratis parkeren op het terrein van Proefbedrijf Westmaas.

Klik hier voor het uitgebreide kennisprogramma

Plattegrond & deelnemerslijst

Publicatiedatum: