Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jouw Groenteman is gespecialiseerd in AGF-stadslogistiek

Tholen - Met inmiddels 18 miljoen inwoners in Nederland is de stadslogistiek de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en door strengere regelgeving ingewikkelder geworden. Volgens een recent rapport van CBRE, wereldwijde aanbieder van vastgoeddiensten en investeringen, zal deze groei naar verwachting met 19% toenemen tot 2035. De Amsterdamse AGF-horecaleverancier Wessel Eriks blijft er relaxed onder. Hij ontwikkelde een eigen aanpak en specialiseerde zich helemaal in AGF-stadslogistiek.

Vers-logistiek, de bevoorrading van supermarkten, horeca en thuisbezorgde maaltijden omvat, is de derde grootste stroom binnen de stadslogistiek en beslaat 23% van het totale stadslogistieke verkeer. Wessel heeft een hybride aanpak om zo efficiƫnt en snel mogelijk te leveren, met drie bezorgroutes: een fietsroute (Urban Arrow), een elektrische cargoscooter (Qarry) en een bestelbusroute. Dit biedt balans tussen snelheid, flexibiliteit en laadcapaciteit. De keuze voor het type voertuig hangt af van de route, de klantlocatie en de belading.


Wessel maakte samen met UrbanArrow een YouTube-filmpje over het gebruik van de bakfiets om AGF te bezorgen

Jouw Groenteman is geheel gefocust op AGF-logistiek. Gevraagd naar de concurrentie van professionele bezorgkoeriers blijft Wessel ook relaxed. Het combineren van de bezorging van AGF met andere producten is lastig en vraagt een gespecialiseerde aanpak. "De koelketen voor producten zoals vlees en vis is strikter dan voor groenten en fruit", legt Wessel uit. Dit betekent dat gekoelde bakken noodzakelijk zijn voor vlees en vis, wat rendabel kan zijn door de hogere winstmarges op vlees en vis, maar niet voor AGF. "Met 100 komkommers zit je koelbak vol en de marge is veel lager. Daardoor is het moeilijker om winstgevend te zijn," aldus Wessel. "Bovendien, als je binnen een half uur bezorgt, hoef je het niet per se te koelen."

Het combineren van AGF met andere, ongekoelde producten, zoals frisdrank, brengt ook problemen met zich mee. "Voor producten zoals frisdrank wordt het gewicht snel te hoog voor een fiets", zegt Wessel. Daarom concludeert hij: "AGF is bij uitstek geschikt voor een aparte stroom aan leveringen."

Bron: CBRE

Voor meer informatie:
Jouw Groenteman
Lindengracht 256
1015 KN Amsterdam
Tel.: 06 11 45 75 96
[email protected]
www.jouwgroenteman.nl