Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Metro blijft groeien in alle kanalen in Q3 2023/24

Amazon krijgt groen licht om met drones te testen in VK
Amazon heeft groen licht gekregen om in het VK te testen met drones die buiten het gezichtsveld van een menselijke controller vliegen. Dit maakt de weg vrij voor het gebruik van de machines om pakketjes aan huis te bezorgen.
Bron: theguardian.com

Studenac in Kroatië krijgt lening van 40 miljoen euro van EBRD
De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) zei dat het een senior langetermijnlening van 40 miljoen euro verstrekt aan Studenac, de grootste food retailer in Kroatië naar aantal winkels, voor de overname van food retailketens en toekomstige investeringen.
Bron: seenews.com

Duitsland: Metro blijft groeien in alle kanalen in Q3 2023/24
Metro heeft zijn positieve verkooptrend in het derde kwartaal van 2023/24 voortgezet. Gecorrigeerd voor valuta- en portefeuille-effecten steeg de omzet met 4,4%, in lokale valuta met 3,4%. Alle verkoopkanalen droegen bij aan de omzetgroei, waarbij de bezorgactiviteiten (Food Service Distribution, FSD) en de online marktplaats opnieuw de sterkste groei lieten zien. De aangepaste EBITDA bereikte €327 mln, ongeveer op het niveau van vorig jaar (Q3 2022/23: €332 mln).
Bron: newsroom.metroag.de

VK: Vakbond roept op tot dringende actie om banen te beschermen nu Asda 'vecht om te overleven'
De vakbond GMB heeft de eigenaar van Asda opgeroepen om "dringende actie" te ondernemen om banen te beschermen, te midden van tekenen dat de supermarkt "in een overlevingsstrijd verwikkeld is". Nadine Houghton, nationaal afgevaardigde van de vakbond GMB, die duizenden Asda-medewerkers vertegenwoordigt, zei dat de vakbond een brief zou sturen naar ministers om "onze zorgen over de bescherming van banen en waar voor de consument aan de orde te stellen".
Bron: theguardian.com

VK: Morrisons breidt samenwerking Deliveroo uit naar 500 van zijn c-stores
Morrisons breidt zijn samenwerking met Deliveroo uit, zodat klanten boodschappen kunnen bestellen bij 500 van zijn Morrisons Daily supermarkten en deze binnen 30 minuten thuisbezorgd krijgen.
Bron: talkingretail.com

Zweden: Verslag van ICA Gruppen voor het tweede kwartaal van 2024
De geconsolideerde netto-omzet van ICA Gruppen steeg met 5,3% tot SEK 39.826 mln vergeleken met 2023 (SEK 37.823 mln) voor het tweede kwartaal en het bedrijfsresultaat steeg tot SEK 2.262 mln (SEK 2.008 mln). Het verbeterde resultaat van de Groep werd beïnvloed door een grondruiltransactie in Årsta die een meerwaarde opleverde van ongeveer SEK 500 mln. Hierdoor daalde de leenschuld van de Groep met ongeveer hetzelfde bedrag".
Bron: icagruppen.se

VK: Gopuff breidt 24-uurs flitsbezorging uit naar nieuwe gebieden
Flitsbezorger Gopuff heeft een nieuwe 24/7 service gelanceerd voor klanten in Cambridge, Salford en de Londense wijken Bow, Holloway en Stratford, na het succes van de service in andere steden in het VK.
Bron: talkingretail.com

Getir wordt geconfronteerd met rechtszaken over $ 4mln aan onbetaalde huur in NYC
De in Turkije gevestigde last-mile bezorgdienst Getir wordt geconfronteerd met meerdere rechtszaken wegens onbetaalde huur nadat het eerder dit jaar zijn deuren sloot en de Amerikaanse en Europese markten verliet, volgens een artikel in de New York Post.
Bron: supermarketnews.com

Publicatiedatum: