Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India introduceert eerste paars bio-aardappelras

Het ICAR-Central Potato Research Institute (CPRI) in India heeft 'Kufri Jamunia' ontwikkeld, het eerste paarsvlezige aardappelras dat speciaal is ontwikkeld voor de Indiase landbouw. Dit ras wordt gekenmerkt door zijn aanpassingsvermogen aan de Indiase bodem en het klimaat, met name in de noordelijke, centrale en oostelijke laagvlakten. Kufri Jamunia' heeft een robuust opbrengstpotentieel van 32-35 ton per ha en is uitstekend bewaarbaar onder omgevingsomstandigheden. De langwerpige aardappel met ondiepe ogen rijpt binnen 90-100 dagen en onderscheidt zich door zijn hoge anthocyaangehalte en paarse vruchtvlees.

Brajesh Singh, directeur van het ICAR-Central Potato Research Institute: "Kufri Jamunia is het allereerste bioras met paarsvlezige aardappelen, dat verbeterde voedingsstoffen bevat in de vorm van antioxidanten en mineralen. Het is de bedoeling dat het zowel de voedselzekerheid als de voedingszekerheid van de bevolking ten goede komt, in overeenstemming met de doelstellingen van de Indiase overheid." Deze bio-variƫteit wil bijdragen aan voedsel- en voedingszekerheid door verhoogde gehaltes aan antioxidanten te bieden, waaronder 52 mg vitamine C en 32 mg anthocyanen per 100 gram verse knol. Daarnaast bevat het 17-19% droge stof in de knollen, wat de melige textuur en smaak verbetert, waardoor het een geliefd consumptieras wordt.

De ontwikkeling van Kufri Jamunia was gericht op het verkrijgen van een hoogproductief, middelmatig rijpend en laat bacteriebestendig ras met een significante voedingswaarde en bewaarbaarheid. Dit initiatief sluit aan bij de doelstellingen van de Indiase regering om de voedselzekerheid van haar bevolking te verbeteren.

Bron: potatopro.com

Publicatiedatum: