Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië kampt met handelstekort appelen

De Braziliaanse handelsbalans voor appelen is sinds het begin van het jaar negatief. Dit is een ongebruikelijke trend voor het land, vooral tijdens de oogstmaanden. Gegevens van Comex Stat laten zien dat van januari tot en met juli het tekort $ 127,1 miljoen (FOB) bedroeg, een nieuw record voor deze periode sinds de start van de database in 1997. De exportinkomsten bedroegen slechts $ 9,2 miljoen, een daling van 69%, terwijl de importuitgaven stegen tot $ 136,3 miljoen, een stijging van 103%.


De daling van de Braziliaanse appelexport wordt grotendeels toegeschreven aan de hevige regenval in de lente van 2023 en de daaropvolgende zomer, die een negatieve invloed had op de oogstvolumes, de maatsortering en de kwaliteit van de appelen. Er was een groter aanbod van kleine appelen, waardoor de vraag naar het middelgrote fruit afnam en de export bemoeilijkt werd. Ook de gegevens van DataLiner over de import van appelen, peren en kweeperen in Braziliaanse havens van januari tot en met juni over de afgelopen drie jaar illustreren deze trend.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: