Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF Monitor week 33

Flinke prijsdalingen bij Galia, DekaMarkt heeft de bodemprijs voor trostomaten

Tholen - AGF Monitor vergelijkt wekelijks de prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten zoals die online te vinden zijn. Deze worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. De prijspeiling vindt plaats aan het einde van een week.

Klik hier voor een vergroting

Avocado
Geen prijsbeweging in avocado en ook waren er geen aanbiedingen in week 33, met uitzondering van de vaste aanbieding van Plus.

Klik hier voor een vergroting

Bloemkool
De drie landelijke supermarkten AH, Jumbo en Plus zijn het eens over de vaste prijzen voor bloemkool, die ligt bij alle drie inmiddels op 2,05 euro. De regionale supermarkten leggen bloemkool voor 1,99 euro in de schappen. Dirk heeft een lagere vaste prijs van 1,69 euro en heeft bovendien een aanbieding in week 33 waardoor er een prijsverschil is van rond de 50 cent met de andere supermarkten.

Klik hier voor een vergroting

Galia
Flinke vaste prijsdalingen voor Galia, terwijl deze ontbreekt in het online Dirk-assortiment. Prijzen komen bij de meeste supermarkten uit op 2,19 euro, Hoogvliet is iets scherper met 2,15 euro. Plus verlaagt de prijs niet en komt na de 50%-kortingsweek 32 weer op het oude niveau van 2,75 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Handsinaasappelen
Prijzen voor 2 kg handsinaasappelen stabiliseren na de prijsverhogingen in week 32.

Klik hier voor een vergroting

Komkommer
Komkommerprijzen zijn zeer stabiel vergeleken met vorig seizoen, geen aanbieding in week 33.

Klik hier voor een vergroting

Tomaten
DekaMarkt rekent opvallend lage prijzen voor trostomaten. Terwijl de andere 5 supermarkten rond de euro rekenen voor 500 gram trostomaten, ligt de prijs van DekaMarkt op 0,39 eurocent (aanbieding), de vaste prijs ligt op 0,50 euro. Het is de laagte prijs in het afgelopen jaar voor DekaMarkt (zie onderstaande grafiek van de prijshistorie).

Voor de categorie trostomaten kan er helaas geen zuivere vergelijking met Jumbo worden gemaakt. Jumbo verkoopt trostomaten online niet los per kilo, maar voorverpakt per 5 stuks. Dat zorgt voor een veel hoger prijsniveau en kan te maken hebben met de kosten voor inpakken en bezorgen die gemaakt moeten worden wanneer je de tomaten alleen los verkoopt. AH vermeldt de prijs voor losse tomaten wel online maar ze zijn los niet te bestellen.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl