Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dirk maakt 4,9 mln euro winst, voormalig zusterbedrijf DekaMarkt lijdt 5,8 mln verlies

Het loskoppelen van Dirk en DekaMarkt laat opvallende verschillen in bedrijfsresultaat zijn. Over 2023 rapporteerde Dirk van den Broek een nettowinst van €4,9 miljoen, terwijl Dekamarkt een verlies van €5,8 miljoen leed. De opsplitsing van moeder DetailResult stelde beide familiebedrijven in staat om weer controle over hun operaties te krijgen, zo stelt Distrifood.

Foto: Dreamstime

Gedurende het jaar ondernamen zowel Dirk als Dekamarkt significante activiteiten, waarbij Dekamarkt investeerde in de renovatie van winkels. Ook namen ze drie voormalige Dirk supermarkten over, die werden omgezet naar het Dekamarkt format.
Dirk breidde zijn netwerk uit met nieuwe vestigingen en vernieuwde zijn vlees- en bakkerijafdelingen en zorgt voor lage prijzen op de AGF-afdeling. In december werd Dirk erkend met de GfK Kerstrapport prijs onder nationale ketens, wat de groei van zijn marktaandeel in 2023 benadrukt.

Bron: Distrifood

Publicatiedatum: